Drama pri Trebnjem

Srboriti starci povzročili nesrečo, bentili, pobegnili in se upirali

R.T.
14. 8. 2017, 13.30
Posodobljeno: 14. 8. 2017, 13.52
Deli članek:

Policistom v Trebnjem so v nedeljo sive lase povzročali trije starejši občani, ki so, najverjetneje podkrepljeni z alkoholom, povzročili prometno nesrečo in na sploh ravnali "po svoje".

Profimedia
Ustavili so se šele pred domačim dvoriščem.

Na policijsko postajo Trebnje se je v nedeljo malo po 16. uri obrnila voznica iz Stranja pri Velikem Gabru. V avto, v katerem je sedela tudi njena hčerka, se je namreč zaletel voznik, nato pa domnevno pod vplivom alkohola bentil nad situacijo in se čez nekaj minut s kraja odpeljal, ne da bi navedel svoje osebne podatke.

Policisti so vozilo, v katerem so sedele tri osebe, kaj hitro izsledili, a voznika modre luči in zvoki sirene niso zmedli, kaj šele, da bi jih upošteval. 61-letnik je ustavil šele, ko je pripeljal do domačega dvorišča, vendar je pred domačim pragom uporniško držo le še okrepil. Še naprej ni upošteval njihovih ukazov, dokumentov tako ali tako ni želel izročiti, da ne bi zapustil kraja, pa so ga morali policisti z uporabo prisilnih sredstev vkleniti. Odklonil je tudi preizkus z alkoholom. 

V tem času je na dvorišče prispelo še več policistov, kar je očitno razhudilo njegovega 74-letnega sopotnika. Ta se je začel razburjati, za ukaze policistov pa tudi njemu ni bilo mar. Napadel je še dva policista, ki sta mu medtem ko je želel odkorakati s prizorišča sledila, saj sta se med drugim zbala za njegovo življenje, poroča PU Novo mesto. Policista sta srboriteža obvladala in ga nepoškodovanega predala zdravstvenemu osebju. V primer so se nato vključili še kriminalisti, ki so o dogodku obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

61-letni povzročitelj prometne nesreče je za "darilo" prejel plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče, zapustitve kraja dogodka, odklonitve preizkusa alkoholiziranosti in neupoštevanja ukazov. 74-letnega sopotnika pa so policisti oglobili zaradi neupoštevanja ukazov, kriminalisti pa ga bodo še kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.