Osumljenec na psihiatriji

Pogumni policisti v Mariboru preprečili tragedijo

S.R.
2. 8. 2017, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mariborski policisti so v ponedeljek preprečili širjenje požara v stanovanju ter obvarovali življenja in premoženje stanovalcev. Pri tem so morali obvladati 32-letnika, ki je osumljen namerne povzročitve požara in je trenutno v psihiatrični oskrbi.

Bobo
Fotografija je simbolična.

PU Maribor
Policista Mitja Božnik in Darko Vujičić iz PP Maribor I.

V ponedeljek malo pred 20. uro so stanovalci in očividci poročali o močnem ognju in dimu v stanovanjskem bloku na Smetanovi ulici v Mariboru. Zaradi prijave poškodovanega vozila so bili po naključju v bližini policisti Mitja Božnik, Darko Vujičić in Miran Lešnik, ki so nemudoma potrkali na vrata stanovanja, iz katerega se je kadilo. Iz njega je glavo pomolil 32-letnik, ki pa je v trenutku, ko je na pragu zagledal policiste, vrata poskušal zapreti. Ker se je iz stanovanja že pričel valiti dim, v notranjosti pa je bil viden večji ogenj, jim ni preostalo drugega, kot da moškega obvladajo s pomočjo prisilnih sredstev.

"V tistem trenutku nisem pomislil na nič drugega kot na to, da moram vstopiti, saj bi lahko bil v stanovanju še kdo, gasilcev pa še ni bilo na kraju," je dejal policist Mitja Božnik, ki je brez pomisleka vstopil v goreče in zadimljeno stanovanje. To je bilo na srečo prazno, ker pa se je požar širil, je pričel z gašenjem. Zaradi vdihovanja dima so morali dvema policistoma nuditi medicinska pomoč in ju prepeljati v bolnišnico, vendar nista utrpela hujših posledic.

S svojim pogumnim ravnanjem so mariborski policisti tako preprečili širjenje požara ter posledično obvarovali življenja in premoženje stanovalcev. 

Osumljenec v psihiatrični oskrbi

Policija je ob ogledu kraja požara ugotovila, da so v stanovanju 32-letnika, ki je trenutno v psihiatrični oskrbi, najprej zagoreli lesen stol in blazine za sedenje, požar se je nato razširil na lesen balkon, od balkona pa po tleh proti notranjosti. V požaru je nastalo približno 10.000 evrov škode.

Policisti 32-letnika sumijo namerne povzročitve požara in s tem povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen do 5 let zapora. Isti nepridiprav naj bi pred tem poškodoval tudi osebni avtomobil, zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari pa mu grozi do dve leti zapora.