ATENTAT

Pred pisarno so ga našli v mlaki krvi

lt
27. 7. 2017, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lastnika podjetja za registracijo vozil in tehnične preglede v Srbiji je pred pisarno počakal neznani storilec in vanj izstrelil dva naboja.

Arhiv
Morilec ga je pokončal s strelom v glavo. Policisti so njegovo truplo našli v mlaki krvi.

Prebivalci manjšega srbskega mesta Žitorađa med Leskovcem in Nišem so povsem pretreseni zaradi umora uspešnega poslovneža Predraga Perića (47). V nedeljo ob 4. uri zjutraj ga je pred njegovo pisarno v zasedi čakal domnevno najeti morilec in vanj sprva izstrelil en naboj, ko je Perić smrtno ranjen ležal na tleh, pa je pristopil k njemu in ga pokončal s še enim strelom.

Policisti so sporočili, da so truplo pokojnika našli šele ob 8.20. »Najden je bil v mlaki krvi pred svojim podjetjem za tehnične preglede. Sumimo, da je šlo za umor, vendar preiskava še poteka,« je povedal Dragan Stamenković, predstavnik vranjske policije.

Židani poslovnež

Perić je po poročanju medijev rad zajemal življenje z veliko žlico, posedal po lokalih, težko se je uprl tudi ženskim čarom. S svojo partnerico naj bi se poročil in razvezal kar dvajsetkrat.

V Perića je nekdo izstrelil dva naboja. Z drugim ga je zadel v čelo, zato policija ne dvomi, da je šlo za hladnokrven umor.

Mnenja o njem deljena

»Seveda o pokojnikih samo najlepše,« je za Blic dejal prebivalec Žitorađe, ki je želel ostati neimenovan, »a dejstvo je, da je imel Pedža burno življenje. Navadil se je na velik denar. Poročil se je dvakrat, a ni imel otrok. Z eno od teh žena se je poročil in ločil kar dvajsetkrat. Mojemu znancu je domnevno dolgoval 20 tisoč evrov, zaradi česar sta se dolgo pravdala na sodišču.«

Sosedje medtem trdijo, da je bil Perić zgleden sosed in priljubljen podjetnik. Sosedu naj bi vedno priskočil na pomoč in pokazal uvidevnost, poleg tega se je bil vedno pripravljen družiti z ljudmi. Vznemirjena in prestrašena soseda Koviljka Simonović trdi, da strelov ni slišala, in za medije je potrdila, da o Periću noben sosed ne bo rekel grde besede.

Arhiv Svet24
Sosedje strelov niso slišali, zaradi dogajanja so povsem šokirani. »Večkrat sem pri njem registriral avto. Zelo je bil prijazen, vedno je ponudil pijačo in kavo,« je medijem zaupal sosed D. R.

V mestu se sicer še govori, da je Perić soboto preživel v lokalu, ko pa se je v nedeljo ob štirih zjutraj vračal proti pisarni, v kateri tudi živi, ga je tam čakal atentator. Danijela Trajković, višja javna tožilka v Vranju, je sporočila, da bodo uradne podrobnosti znane, ko svoje delo zaključijo strokovnjaki za obdukcije.