Groza pri Manchestru

FOTO in VIDEO: Punci grozil na Facebooku, zdaj jo ima ujeto v stanovanju

S.R.
25. 7. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policija je danes obkolila hišo na širšem območju Manchestra v Združenem Kraljestvu, potem ko je oborožen moški za talko vzel 27-letno žensko in njuna otroka.

Facebook
Liso naj bi ugrabil njen fant Marc Schofield.

Moški, domnevno gre za Marca Schofielda, se je že v jutranjih urah zaklenil v svojo hišo v mestu Oldham v bližini Manchestra, pred tem pa ugrabil 27-letno partnerko Liso Hurley in njena dva otroka, poroča britanski The Sun. Policija je sporočila, da sta otroka, stara 1 oziroma 6 let, že na varnem, poroča časnik Manchester Evening News, vendar je v hiši kot talka še vedno ujeta 27-letna Lisa. Po poročanju časnika naj bi starejši od obeh sinov v reševalnem vozilu dejal, da "mama izgleda kot zombi in da je povsem okrvavljena."

Na delu so še vedno policijski pogajalci, ki želijo nevarnega moškega prepričati v predajo. Že dopoldne so kot previdnostni ukrep izvedli evakuacijo vseh okoliških domov, saj naj bi osumljenec po navedbah sosedov poškodoval plinovod.

Profimedia
Zabarikadiral se je v to hišo.

»Naša prva prioriteta je varnost vseh udeleženih in drugih prebivalcev, zato smo se iz previdnosti odločili za evakuacijo več bližnjih domov,« je dejal vodja policijske operacije Neil Evans. Policija je območje zavarovala, na kraju dogodka pa so prisotni tudi gasilci, reševalci in osebje nacionalnega omrežja. Več deset lokalnih prebivalcev na umiritev razmer čaka v lokalni gostilni.

Nadvse grozljiv pa je pogled na dogajanje na Schofieldovem facebook profilu, kjer je videti, da gre za popolnoma neuravnovešenega posameznika. Tako je glede na navedbe britanskih medije ponoči svoji partnerici domnevno zagrozil z besedami: "Morda te bo prestrašilo ... VENDAR te bom gledal, ko boš spala, nato te bom UBIL ;D niti se ne šalim hahaha." To objavo je s svojega profila sicer že izbrisal. 

Profimedia
Policisti so zavarovali območje okoli soseščine.