Korak predaleč

Zaradi vsiljivega vrtenja Despacita pretepli didžeja

M.V.
18. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mega popularna skladba Despacito še naprej podira mejnike, rekorde, po novem pa tudi didžeje. Neutrudno predvajanje skladbe je tako razjezilo obiskovalce nočnega kluba, da so obračunali z možakarjem, ki je skrbel za zvočno kuliso poletnega večera.

Profimedia
Nekaterim gre forsiranje najbolj popularne skladbe že pošteno na živce. To je spoznal tudi maestro noči v Španskem kraju Logroño (fotografija je arhivska).

Živimo v časih, ko je težko prepoznati razliko med priljubljenim in nepriljubljenim, slabim in dobrim ter nadležnim in zaželenim. Skozi obdobja preučevanja popularne kulture so oglaševalci spoznali naravo potrošnika in usvojili pravila igre. Formula je relativno preprosta. Večkrat ko bo skladba predvajana na radijskih valovih in televizijskih postajah, bolj jo bodo potrošniki začeli sprejemati in ponudba ter povpraševanje bosta tako prepletena, da bosta, vsaj za kratek čas, postala eno. Razcvet negativne promocije in mantre »vsaka reklama je dobra reklama« pa je še dodatno spodbudil proizvodnjo zabavne industrije. Vse to je ustvarilo prijazen habitat za meteorski vzpon hipermegauspešnice Despacito izvajalca Luisa Fonsija. Vse, kar je zemeljskega, pa vseeno ima svoje meje. To je spoznal tudi didžej, ki je s serijskim predvajanjem skladbe ob živce spravil skupino mladeničev.

Policisti so napadalce odslovili brez kazni in z opozorilom.

Vsi so šli čez mejo

V nočnem klubu v španskem kraju Logroño je mineval še en zabaven konec tedna v ritmih poletne glasbe in kot vsako poletje je tudi letos vrhunec predvajanje aktualne latinouspešnice. Didžej, ki je tistega večera vodil zabavo, pa je šel korak predaleč. Potem ko je kar desetkrat predvajal Despacito, je na obrate spravil skupino mladeničev, ki se je povzpela na oder do mešalne mize in napadla didžeja. »Fantje so ga napadli s pestmi, zbili so ga na tla in potem še zbrcali,« je povedal eden od očividcev. Ker so bili varnostniki nemočni, je posredovala policija in napadalce privedla na policijsko postajo.

Pridobili razumevanje policistov in odkorakali

Na policijski postaji so mladeniči policistom pojasnili, da so pred tem didžeja prosili, naj preneha s serijskim predvajanjem skladbe, saj da so je siti, vendar se je možakar za mešalko fantom uprl z vnovičnimi predvajanji skladbe, zato so izgubili živce in z njim fizično obračunali. Predvidevamo lahko, da so policisti precej nenaklonjeni do letošnjega hita, saj so napadalce izpustili brez kazni in z opozorilom, da se »spori ne rešujejo z udarci«.