Hrvaška

Poreč: V streljanju ranjen en moški

Sašo Avramovič
9. 7. 2017, 08.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na rivi v Poreču je v četrtek nekaj minut čez 12. uro v spopadu med dvema skupinama moških prišlo do streljanja, v katerem je bila ranjena ena oseba. Preiskava dogodka še poteka.

Do spopada je prišlo nekaj minut čez 12.00.

Neuradno naj bi bili udeleženci incidenta albanski državljani, ki so se spopadli iz še neznanih razlogov. Policija je potrdila, da je najprej prišlo do besednega in fizičnega spopada, nato tudi do streljanja.

Dogodek še preiskujejo

Ranjenega moškega so prepeljali v puljsko bolnišnico. Imel naj bi poškodbe noge. »Policisti preiskujejo dogodek in ugotavljajo okoliščine in motive tega spopada,« je povedala tiskovna predstavnica istrske policije Nataša Rogić Jukopila. Neuradno naj bi se spopada udeležilo pet moških. Večino so policisti prijeli in jih bodo zaslišali. Celoten dogodek je potekal zelo hitro in za zdaj se še ne ve, kaj natančno se je zgodilo in kdo je koga napadel.

Najprej je prišlo do besednega in fizičnega spopada, nato je sledilo streljanje.

Eden pištolo, drugi nož

Ena izmed očividk je opisala neljubi dogodek: »Bila sem očividka streljanja. Vse skupaj se je dogajalo v moji neposredni bližini. Štirje moški so preganjali enega. Eden je iz žepa potegnil pištolo, drugi pa nož. S prijateljico sva se ulegli na tla, saj sva se zelo prestrašili. Nato sem poklicala policijo, ki je prišla v petih minutah. Ne vem, kdo so akterji v dogodku, mislim pa, da niso iz Poreča. Zdi se mi, da je šlo za zasebno zadevo, saj je bila četverica, po besednem prepiru sodeč, jezna na enega, na tistega, ki je potem utrpel poškodbe.«

Po posredovanju policistov se je stanje umirilo v nekaj minutah.

Začeli so bežati

Spopad se je sicer zgodil okoli poldneva, ko je na poreški rivi veliko sprehajalcev, večinoma turistov iz drugih držav. Zaradi streljanja so mnogi začeli bežati, so poročali hrvaški mediji. »Vse je utihnilo, ljudje so zbežali in se skrili. Riva je bila naenkrat prazna,« je povedal drugi očividec. Po posredovanju policistov se je stanje umirilo v nekaj minutah. Hrvaški mediji so še poročali, da so se vsi vrnili k svojim opravkom, na rivi pa je bilo znova običajno živahno. Poreč je sicer eno izmed najbolj obiskanih hrvaških turističnih mest.