Nasilje na cesti

Objestnež ustrelil v glavo voznico, ki se mu ni umaknila

R.T.
30. 6. 2017, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ameriška policija v zvezni državi Pensilvanija, išče morilca, ki je nič hudega slutečo 18-letnico ustrelil, ker ga ni spustila predse.

WGPD

18-letna Bianca Nikol Roberson iz ameriške zvezne države Pensilvanija, se je vračala z nakupovanja v bližnjem centru, ko se je vključila na isti vozni pas kot rdeč poltovornjak.

Ker se Robersonova vozniku poltovornjaka ni umaknila se je ta razjezil, zapeljal vzporedno z njenim avtomobilom, potegnil pištolo in jo umoril z enim strelom v glavo.

Njen avtomobil je za tem nekontrolirano zletel s ceste in trčil v drevesa.

WGPD

“Šlo je za popolnoma naključno, nesimiselno nasilno dejanje,” je dejal tožilec Thomas Hogan med sinočišnjo novinarsko konferenco, kjer je razložil, da je policija najprej mislila, da je Robersonova izgubila nadzor nad vozilom, zletela s ceste in pri tem izgubila življenje.

Morilec, bel moški star med 30 in 40 let, je še na begu, priče pa so zatrdile, da je s kraja zločina pobegnil z “veliko hitrostjo.”

WGPD

Robersonova je sicer ravnokar z odliko zaključila srednjo šolo, vpisana pa je že bila na Univerzo Jacksonville. “Mlado dekle na vrhuncu življenja, ki se je pripravljala na vstop na univerzo. Sedaj pa jo mora njena družina pokopati,” je tragedijo komentiral načelnik lokalne policije Joseph Gleason.