Poskus umora in ropa

Kaos v Mariboru: napadel žensko, okrvavljen v gozdu grozil kolesarju

T.L.
8. 6. 2017, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Krvavih 30 minut: najprej je napadel znance s stolom, dekle porezal in zbežal v gozd.

Gabrijel Toplak
Hiša osumljenca, kjer je napadel svoje znance s stolom.

Znova poročamo o krvavem dogodku, ki se je v sredo zgodil v Mariboru. Okoli 16.15 ure je moški na dvorišču stanovanjske hiše v Mariboru napadel svoje znance s stolom, vendar so se se uspeli pred njim ubranili s palico. Eden od njih pa ga je z njo udaril.

Ko so s kraja zbežali, je osumljenec stekel po ostri predmet in z njim napadel dekle, ki jo je poškodoval. Nadaljevanje napada sta mu preprečili osebi, ki sta želeli pomagati žrtvi. Osumljenec je žrtev takrat spustil in stekel za osebama, ki sta ji nudili pomoč.

Okrvavljen osumljenec, ki je v rokah še držal oster predmet, je nato zbežal v bližnji gozd, kjer je naletel na kolesarja. Z grožnjo je od njega izsilil mobilni telefon in kolo. Ker je bil osumljenec okrvavljen, v rokah pa je še vedno imel oster predmet, je kolesar spustil kolo in stekel domov. Osumljeni se je s kolesom odpeljal.

Gabrijel Toplak
Gozdna pot, po kateri je osumljenec zbežal v gozd.

Policisti so takoj po prejetju obvestila pričeli iskati osumljenca in ga v gozdu ob 16.53 tudi izsledili, kasneje pa pridržali. Zabodeno žensko so prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lahko telesno poškodovana.

Mariborski kriminalisti še vedno zbirajo obvestila o tem dejanju in opravljajo kriminalistično-tehnična opravila. Do sedaj zbrana obvestila kažejo na to, da bodo osumljenca ovadili zaradi suma storitev kaznivega dejanja poskusa umora in kaznivega dejanja ropa.