1200 evrov kazni

VIDEO: Po gorenjski avtocesti vijugal vinjen tovornjakar

S.R.
30. 5. 2017, 13.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Gorenjski prometni policisti so v petek zjutraj iz prometa izločili zelo pijanega voznika tovornega vozila, ki je vijugal po avtocesti od Kranja do Brnika.

PU Kranj
Voznika so kaznovali s 1200 evrov kazni in enoletno prepovedjo vožnje v Sloveniji.

Že v petek smo poročali, da so prometni policisti na Gorenjskem na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali voznika tovornega vozila tujega prevoznika, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti in z dejanjem zelo ogrožal ostale udeležence v prometu.

Nezanesljiva vožnja in informacija prijavitelja, da je voznik »verjetno utrujen«, je bila policistom okoli 7.30 prijavljena na številko 113.

Za vožnjo je voznik nevarno uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, po katerem je tudi potekal gost promet vozil.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil s približno dvema promiloma alkohola (0,90 mg/l), v postopku se je zelo opotekal, tudi sicer pa je bil vidno pod vplivom alkohola. Voznik je z vožnjo še ponoči začel v Nemčiji, namenjen je bil v Makedonijo, zaradi močne opitosti pa policistov, ki so ga ustavljali več kilometrov, sploh ni zaznal. Po postopku je ostal v pridržanju.

Voznik tovornega vozila je bil zaradi navedenega prekrška obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču in kaznovan z globo 1200 evrov ter z enoletno prepovedjo vožnje v Sloveniji.