Velika tragedija

Na mestu mrtvih pet ljudi, tudi tričlanska družina

R.T.
10. 5. 2017, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Uradno okoliščine nesreče še preiskujejo, sta pa morala oba vozniki voziti z izjemno visoko hitrostjo.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Na sosednji Hrvaški se je v torek popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubilo pet ljudi, med njimi je bila tudi tričlanska družina. Tragedija se je zgodila nekaj pred 18. uro na bjelovarski obvoznici, ko sta silovito trčila voznilo znamke mercedes benz in volkswagen golf. O silovitosti trčenja priča podatek, da so vse žrtve umrle na kraju nesreče.

V golfu so življenje izgubili oče, mati in njuna hči, umrla sta tudi dva človeka v mercedesu. Hrvaška nacionalna televizija (HRT) je poročala, da sta huje ranjeni dve 26-letnici, ki sta na zdravljenju v bjelovarski splošni bolnišnici. Zaradi poškodb glave je naj bi bilo eno od deklet življenjsko ogroženo.

Ne vedo, kdo je vozil mercedes benz

Policija je danes sporočila, da je doslej znano le to, da je voznik z mercedesom (ne vedo, kdo je sedel za volanom) iz nepoznanega razloga zapeljal na nasproti vozni pas in trčil v golfa, ki je v tistem trenutku pripeljal.

Identiteta voznika in potnikov v mercedesu bo razkrila današnja obdukcija, 26-letni sopotnici Josipa in Martina pa sta v bolnišnici.  

V vozilu znamke VW golf je na kraju umrla družina, in sicer 66-letni voznik Stjepan T., njegova 64-let stara žena Marijana T. in 31-letna hči Slavica

Priča, ki od kraja tragedije živi oddaljena okoli 500 metrov, je povedala, da je slišala grozljiv pok, podoben eksploziji bombe. Uradno okoliščine nesreče še preiskujejo, sta pa morala oba vozniki voziti z izjemno visoko hitrostjo. Nesreča se je sicer zgodila na ravnem delu ceste, kjer večina voznikov prekorači dovoljeno hitrost.