pretepen

Napadalec zabrusil Črtu Kanoniju: "Prekleti kreten, ubil te bom!"

sa
9. 5. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Do dogodka je prišlo, ko se je Kanoni vrnil iz trgovine. Napadel ga je moški, visok okrog 190 centimetrov.

Facebook
Črt Kanoni je srečen, da ni bilo huje.

Facebook
Kanonijev zapis na facebooku

Črta Kanonija, radijskega in televizijskega novinarja, urednika in avtorja dokumentarnih reportaž ter pisca, je v soboto napadel moški, star dobrih 30 let.

Slabe izkušnje z neznanci

Kanoni se je, kot je zapisal na facebooku, okoli 11. ure vrnil iz trgovine z vrečko nakupljenega. Pred vhodnimi vrati v blok je že od daleč opazil mladeniča, starega dobrih 30 let, visokega okrog 190 centimetrov, »nabildanega«, ki je nekomu zvonil. »Pridem do vrat, jih odklenem in poskušam za seboj zapreti. Isti trenutek je bil neznanec že v veži. Slabe izkušnje imamo v hiši z neznanci. Nekaj napadov na starejše sostanovalke in kraje njihovih torbic, večkrat izvršeni vlomi v kleti, zato sem ga povprašal, kdo je in kam je namenjen, saj če bi bil kdo doma, komurkoli je že zvonil, bi mu zagotovo odprl. Pa še kopica novih stanovalcev je v hiši, ki jih res ne poznam. V tistem trenutku pa sem v njegovih očeh opazil zver, ki je podivjala in se strgala z verige. Začel je vpiti, češ da sem navaden kreten, da naj se jaz legitimiram … Dejal sem mu, da sem se legitimiral s ključem, torej sem stanovalec …« je na facebooku zapisal Kanoni in nato nadaljeval: »'Prekleti kreten, ubil te bom,' so bile zadnje besede, ki sem jih še razločno razumel, potem pa sem imel njegove noge in roke na svojem zatilju, nekajkrat na trebuhu in po nekaj minutah mraka sem se zavedel, kaj se je zgodilo, ko sem prišel spet k zavesti.«

Le kaj bi bilo?

Kanoni je potem poklical policijo, hitro so prispeli trije možje v modrem, ki jim je opisal neljubi pripetljaj. »Škoda, ker v veži ni kamere. Škoda, ker zunanja ne funkcionira, pa tudi ne vem, od kdaj ne. Srečen sem, da sem jo v domači hiši tako poceni odnesel pol leta po operaciji trebušne aorte. Le kaj bi bilo, če bi se enak pripetljaj zgodil okoli božiča, novega leta, ko je bila rana še sveža, komaj zaceljena? Ja, res bi me ubil in to zaradi enega samega (nedolžnega) vprašanja!« je zaključil Kanoni.