Tragedija

FOTO: Usodna okvara: umrl je 52-letni Slovenec

T.L.
18. 4. 2017, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V jutranji hudi prometni nesreči na štajerski avtocesti je umrl voznik tovornega vozila. Na viaduktu Kresnica je zaradi okvare ustavil tovorno vozilo s priklopnikom in izstopil, nato se je zgodila tragedija.

Gasilska brigada Maribor
Trčenje je bilo usodno za enega voznika.

Zgodaj zjutraj se je štajerski avtocesti v smeri Maribor-Šentilj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. Kot poroča prometno-informacijski center, je med rondojem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji avtocesta še zaprta, obvoz pa možen o regionalni cesti rondo Pesnica - Šentilj.

PIC
Avtocesta je v smeri Avstrije še popolnoma zaprta.

Kot so sporočili iz PU Maribor, se je nesreča zgodila ob 6.34 med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju. Po do sedaj zbranih podatkih je 52-letni slovenski državljan, na viaduktu Kresnica zaradi okvare ustavil tovorno vozilo s priklopnikom. Na vozilu je vključil vse štiri smernike, se opremil z odsevnimi oblačili in izstopil iz vozila. V isti smeri je takrat s tovornim vozilom s priklopnikom pripeljal 33-letni slovenski državljan in brez zaviranja trčil v opisano stoječe vozilo. Ob tem je 52-letnega voznika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev. Drugi voznik se ni huje poškodoval.

Ogled kraja prometne nesreče je v navzočnosti dežurne državne tožilke vodil dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru. Vsa preiskovalna dejanja še niso zaključena, so sporočili okoli 13.30 ure s policije. 

Gasilci Gasilske brigade Maribor, ki so posredovali na kraju dogodka, pa so poročali, da je voznik tovornega vozila umrl, ko je padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno 15 do 20 metrov globoko. Poškodobe so bile prehude, da bi padec preživel.

Gasilska brigada Maribor
Trčenje je bilo usodno za enega voznika.

Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, posipali nevarne tekočine na cestišču in poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe.
Vzrok nesreče ugotavljajo pristojne službe.