Družinski pokol

Oče z različnimi orožji pokončal partnerko in tri otroke

S.R.
12. 4. 2017, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Københavnska policija je včeraj v okrožju Brønshøj naletela na krvavo prizorišče. Zdaj je znano, da so v stanovanju našli trupla ženske in treh otrok. Policija je pridržala očeta otrok.

Reuters
Grozljivo prizorišče jih je povsem šokiralo.

Znanih je več podrobnosti o včerajšnjem krvavem zločinu v danski prestolnici. Policija je prek twitterja potrdila, da je šlo za družinsko tragedijo ter da so žrtve grozljivega pokola mati in njeni trije otroci, vendar njihove identitete uradno še ni razkrila. V zvezi z zločinom so pridržali očeta umorjenih otrok in ga obtožili več umorov.

»Prejeli smo prijavo družinskega nasilja v okrožju Brønshøj in tja poslali policijsko patruljo, ki jo je pričakal grozljiv prizor. V stanovanju je naletela na več mrtvih oseb,« je včeraj dejal glavni preiskovalec Ove Larsen. Dejal je tudi, da je bilo na kraju zločina veliko krvi in da je očitno prišlo do fizičnega obračuna.

Reuters
Forenziki so imeli veliko dela.

Policija je potrdila, da je osumljenec pri pokolu uporabil več različnih orožij, vendar zaenkrat še ne želi razkriti, s kakšnimi pripomočki je brutalno pokončal štiri osebe. »Orožje bodo najprej primerjali z izsledki obdukcije, kar bo dalo natančnejše odgovore,« pravi Larsen.

Policijski tehniki in forenzični izvedenci so včeraj ves dan preiskovali stanovanje in bližnjo okolico, območje pa je bilo s policijskim kordonom v celoti zaprto.

Reuters
Celotno območje je bilo zaprto.