Tragičen razplet

Pogrešanega triletnika našli mrtvega le kilometer od doma

S.R.
11. 4. 2017, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Triletnega dečka Mehmeda Ćesa so našli mrtvega približno kilometer od družinskega doma v naselju Vesela v Bosni in Hercegovini.

Bugojno-danas.info
Vzrok Mehmedove smrti naj bi bila utopitev.

V bosanskem naselju Vesela v občini Bugojno je prišlo do tragičnega razpleta iskalne akcije za pogrešanim triletnikom Mehmedom Ćeso. Bosanski organi so iskanje za Mehmedom sprožili včeraj popoldne, ko so prejeli prijavo o njegovem izginotju. »Ženske in otroci so prišli povsem objokani ter govorili, da je izginil Mehmed. Celotna soseska je vstala, a o njem nobenega znaka. Išče ga celo naselje, o njem pa ni ne duha ne sluha,« je včeraj za lokalne medije dejal Mehmedov oče.

V iskalni akciji je sodelovalo veliko število vaščanov, policistov, gasilcev in pripadnikov gorske reševalne službe.

Mehmeda Ćeso so nazadnje videli, kako se oblečen v belo majico igra pred lokalno džamijo. Malo pred polnočjo so njegovo truplo našli v reki Vesočnici le kilometer stran od doma, je za bosanski portal povedal Zaim Ždralović, načelnik Policijskega urada Bugojno. Vzrok smrti naj bi bila utopitev.

Rusmir Prohan, predstavnik Ministrstva za notranje zadeve, je v izjavi za portal Avaz.ba dejal, da policija še vedno proučuje vse okoliščine izginotja in smrti.

»Mesto, na katerem so našli dečkovo truplo, je od mesta, kjer so dečka nazadnje videli, oddaljeno kilometer in pol. Truplo je bilo prepeljano v mrtvašnico, danes pa bodo izvedene še druge preiskave, opravljena pa bo tudi obdukcija. Okoliščin izginotja za zdaj ne morem komentirati, saj preiskava še ni zaključena,« je povedal Prohan.