Grozljiv opis očividca

Nikola in Mirjana z motorjem v smrt: počilo je kot bomba

R.T.
10. 4. 2017, 19.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Včeraj popoldne je v naselju Ripanj v Srbiji prišlo do grozljive prometne nesreče, v kateri sta umrla 27-letni Nikola in 26-letna Mirjana.

Facebook
Motorno kolo je odbilo skoraj 30 metrov od avtomobila.

Nikola Stanković in Mirjana Mirosavljević sta na cesti proti Kragujevcu z motornim kolesom z veliko hitrostjo trčila v vozilo, ki se je na cesto vključevalo iz smeri naselja Vrčin.

»Naenkrat je počilo kot bomba. Dekle je padlo z motorja in si zlomilo obe nogi ter začelo kričati,« je za srbski portal Blic povedal očividec Robert Tot, ki je dodal, da je imelo »motorno kolo na števcu vsaj 120 do 130 kilometrov na uro, v ovinku pa je zapeljalo na nasprotni pas. Avtomobil, ki se je na glavno cesto vključeval iz smeri za Vrčin, se je na cesti ravnokar poravnal, ko je z vso silo vanj trčilo motorno kolo. Bilo je grozljivo. Fanta, ki je vozil motor, je vrglo v vetrobransko steklo vozila s tako močjo, da ga je prebil in skoraj pristal na sovoznikovem sedežu. Motor je prek avtomobila poletel skoraj 30 metrov.«

Facebook
Nikola je prebil vetrobransko steklo avtomobila.

Na pomoč so nemudoma prihiteli okoliški prebivalci, ki so Nikolo, ki je bruhal kri, položili na cesto. Kot pravijo očividci, sta bila Nikola in Mirjana pred prihodom reševalcev oba še živa.

»Ženska, ki je sedela na sovoznikovem sedežu, je bila popolnoma okrvavljena in porezana po obrazu, vendar se mi zdi, da se ni resneje poškodovala. Čudežno je preživela, ker se je njen sedež zaradi sile, ko je fant naravnost vanjo priletel skozi steklo, zlomil in zravnal. Ne vem kako je mogoče, vendar voznik ni utrpel niti praske,« je pretresljive prizore naprej opisal Tot.

V soboto bi morala biti poroka

Po pričevanju Roberta Tota bi se morala voznik avtomobila in njegova sopotnica v soboto poročiti. »Slišal sem, da je nekdo rekel, da sta zaročena in da se bosta poročila v soboto. Ne vem, če bosta poroko odložila, vendar sta lahko srečna, da sta sploh ostala živa,« je še pojasnil.