Dekle Mavgli

FOTO in VIDEO: Deklico so v gozd najverjetneje odvrgli brezvestni starši

R.T.
10. 4. 2017, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deklice, ki so jo na severu Indije odkrili živečo med tropom opic, kot kaže le niso vzgojile te naše bližnje sorodnice, temveč so jo v džungli pustili njeni starši ali skrbniki.

Profimedia
Še nedavno ni hodila vzravnano.

Deklico so pred nekaj meseci gozdni čuvaji odkrili med rutinskim patruljiranjem po odročnih delih živalskega rezervata na meji z Nepalom, kjer naj bi živela med opicami. Tako so sklepali, ker ni govorila ali hodila vzravnano, po tleh se je namreč plazila po vseh štirih ter se očitno zelo bala ljudi.

»Deklica je bila gola, v družbi opic pa je bila povsem sproščena. Ko so jo poskušali rešiti, so jih opice napadle in pregnale,« je dejal eden od čuvajev. Vendar zdaj pravijo, da ni mogoče, da deklice v gozdu, po katerem redno patruljirajo, ne bi odkrili že prej.

Pristojni organi v Indiji zdaj domnevajo, da so deklico, ki kaže znake resne telesne in duševne invalidnosti, na tem območju odložili in zapustili njeni starši ali skrbniki.

Profimedia
Občasno se tudi nasmeji.

D. K. Singh, vodja zdravstvene službe v bolnišnici, kjer deklico zdravijo, je za Guardian dejal, da »v Indiji ljudje ne marajo otrok ženskega spola, ta deklica je poleg vsega še duševno prizadeta, kar še bolj podpira tezo, da jo je nekdo tam odvrgel.«

Odkar so jo v bolnišnico sprejeli, se je deklica že naučila hoditi vzravnano, hkrati že uživa hrano v trdni obliki. Hitro izboljšanje njenega zdravstvenega stanja kaže, da so jo kljub vsem govoricam vzgojili ljudje in ne živali. »Še vedno ne govori, vendar razume, kar ji rečeš, in se celo nasmeji,« je povedal Singh.

Policija zdaj išče njene družinske člane, vendar se do tega trenutka ni oglasil še nihče.