Napad na otroka

FOTO: Pes na Golovcu po glavi ogrizel 5-letnika, lastnica odklonila pomoč

R.T.
11. 4. 2017, 08.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po družbenih omrežjih se širi ogorčen poziv: pes je na Golovcu ugriznil otroka, lastnica odklonila vsakršno pomoč. Jo poznate?

Facebook
Posledice ugriza psa. Lastnica je še vedno "pogrešana".

Kot je mogoče razbrati iz komentarjev pod objavo, je petletniku v nedeljo med tekom po griču navzdol spodrsnilo. Fant je padel, med pobiranjem pa naj bi nanj skočil pes. Ta naj bi ga podrl na tla in ga ugriznil v glavo.

Rane so posledice ugriza, kar naj bi bilo potrjeno, je mogoče prebrati v komentarjih pod objavo.

Sploh cepljen?

Z dečkom je na Mazovniku bila mama, ki je pri priči ukrepala (psa prej ni videla). Vendar pa se lastnica psa ni dala – »nesramno je odklonila vsakršno pomoč in zapustila kraj dogodka«, se glasi zapis na družbenem omrežju. Posledično ni znano, ali je pes cepljen proti steklini ali ne.

Zato je stekla akcija, da se identificira lastnico. Stara je med 50 in 60 let, svetlih skodranih las in spetih v čop. Nosila je očala, oblečena je bila v športni komplet črno-vijolične barve. Visoka je okoli 165 centimetrov in je srednje postave. Družbo ji je delal spremljevalec približno iste starosti, brez las in s kozjo bradico. Pes je bil srednje velik, z gosto dolgo dlako rumeno-oranžne barve. Ime bi mu lahko bilo Kimi.

Dva ugriza

Dogodku so bile priča tri odrasle osebe in štirje otroci. Incident naj bi videlo tudi nekaj kolesarjev, je še zapisano v komentarjih. Mama je dogodek prijavila na Policijsko postajo Vič, otroka so zaradi dveh ugrizov včeraj oskrbeli na ljubljanski urgenci, sodeč po komentarjih pa naj bi prišlo do zapletov.

Poziv si lahko v celoti preberete spodaj.