Zločin, ki je pretresel Srbijo

Pošast Vladica, ki je posilil in umoril 3-letno Anđelino, obsojen na 40 let

S.R.
4. 4. 2017, 19.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vladico Rajkovića, ki je lansko poletje ugrabil, posilil in umoril triletno Anđelino Stefanović, je višje sodišče v Zaječarju danes obsodilo na 40 let zapora.

Twitter
28-letni Vladica Rajković je pošastno posili in umoril 3-letno Anđelino.

Kot smo poročali, je 28-letni Vladica Rajković 7. julija 2016 na rojstnodnevni zabavi v vasi Vratarnica v bližini Zaječarja ugrabil triletno deklico Anđelino, jo brutalno posilil in umoril.

Rajković je triletnico ugrabil, jo odpeljal v gozd, ki je od najbližjih podeželskih hiš oddaljen približno 700 metrov, jo v jarku posilil ter jo do smrti brutalno potolkel z večjim kamnom. Obdukcija je pokazala, da je deklica utrpela grozljive poškodbe notranjih organov in anusa.

Twitter
Žrtev krutega zločina, triletna Anđelina Stefanović.

Tožilstvo je Rajkovića obtožilo treh kaznivih dejanj, in sicer umora in posilstva triletne Anđeline Stefanović ter umora 47-letne Dragane Stanković, ki ga je izvršil nekaj let pred tem. Sodišče je posiljevalca in morilca danes obsodilo na 40-letno zaporno kazen, najvišjo možno kazen, ki jo dopušča srbska zakonodaja. Rajković ob izreku sodbe ni pokazal niti kančka obžalovanja, informacijo pa je sprejel popolnoma hladno. Ker gre za prvostopenjsko obsodbo, se lahko pritoži na pritožbeno sodišče.

Na obsodbo se je za srbski portal Blic že odzvala mama umorjene deklice Daniela, ki meni, da bi moral Rajković za zapahi ostati do konca svojega življenja, saj da bo ob prihodu na prostost zločin najverjetneje ponovil. »40-letna zaporna kazen ni dovolj, želim si, da bi za to, kar je storil moji mali deklici, dobil dosmrtno, vendar zakon je tak kot je,« pravi.

Rajković je na začetku sojenja 7. marca letos odgovornost za smrt triletnice sicer priznal, vendar je zanikal, da bi jo ubil in posilil. Trdil je, da je Anđelino nosil na ramenih ter da sta skupaj padla, zanikal pa je, da bi jo s kamnom udaril po glavi in pred tem posilil.