Ukleščen pod traktorjem

Srečkova nesreča je globoko pretresla vaščane

Gabrijel Toplak
2. 4. 2017, 07.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Oče že polnoletnega sina je pri sosedu z neregistriranim traktorjem brez varnostne kabine ali varnostnega loka zapeljal na klančino in se prevrnil. Kljub pomoči je bilo prepozno.

Facebook
Kraj nesreče, kjer se je Srečko prevrnil s traktorjem.
 Z bratom je ostal sam na kmetiji
Pokojnik je z bratom živel pri starših, ki imajo manjšo kmetijo. Ker je bil ločen ter brez službe in prihodkov, je bil vesel, če ga je kdo iz vasi poklical, da mu pomaga. 

Prebivalci naselja Št. Janž pri Radljah v občini Radlje ob Dravi, v katerem živi nekaj manj kot 300 ljudi, so v petek hodili naokrog mrkih obrazov. Osrednja tema pogovora pa četrtkova popoldanska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečil 55-letni domačin Srečko Napotnik.

Hude poškodbe glave

Pokojnik naj bi med vožnjo z neregistriranim traktorjem, na katerem ni bilo varnostne kabine ali varnostnega loka, zapeljal vzvratno po strmi poti navzgor in se prevrnil. Predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Celje Peter Pungartnik je sporočil, da se je nesreča, v kateri je voznik zaradi poškodb umrl na samem kraju, zgodila ob 16.10. Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in gasilci PGD Radlje; ponesrečenca so s tehničnim posegom rešili izpod traktorja, poskrbeli za požarno varnost, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine ter traktor postavili na kolesa.

Gabriel Toplak
Kmetija Janija Brezovnika, kamor je Srečko hodil pomagat.

Ukleščen pod traktorjem

Da moškemu ob prihodu gasilcev in reševalcev ni bilo več pomoči, je potrdil tudi vodja intervencije Primož Topler, sicer podpoveljnik PGD Radlje ob Dravi. »Bil je ukleščen pod traktorjem, ki se je nanj zvrnil z vso težo. Tudi ko smo traktor dvignili, da so lahko moškega potegnili izpod njega, je zdravnik zanj ugotovil samo smrt,« je pojasnil Topler. Ena od tamkajšnjih krajank, ki je želela ostati anonimna, pravi, da je Srečko tega dne pomagal sosedu Janiju na njegovi kmetiji, kot že večkrat prej. In tam se je nesreča tudi zgodila. »Kolikor vem, je uporabljal njegov traktor, ko se je ponesrečil. Tja pa je hodil pomagat, da je nekaj zaslužil,« je pojasnila domačinka in dodala, da je pretresena vsa vas. Dodala je, da je bil Srečko ločen, v zakonu je imel sina, ki je že polnoleten, v službo pa ni hodil. Živel je doma ter z bratom in starši raje delal na manjši kmetiji.