Presplepljena

Lažni delavci Elektra so jo okradli

M.K.
17. 3. 2017, 11.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sredi belega dne so trije neznanci na Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani preslepili in okradli stanovalko v hiši.

Profimedia
Policija občanom svetuje, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore (slika je simbolična).

Policisti so ugotovili, da so se nekaj po 12. uri na naslov oškodovanke pripeljali trije neznani moški z manjšim vozilom, svetlo modre barve. Dva sta se predstavila kot delavca podjetja Elektra in oškodovanko zvabila iz hiše s pretvezo, da bodo pregledali teren, kje bodo izvajali sanacijska dela. Med tem je tretji neznanec vstopil v hišo in ukradel denar. Storilci so se po dejanju odpeljali, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

Policija občanom svetuje, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., policija občanom svetuje, da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog ipd. Ob tem pa naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja, policija svetujem, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.