Po eksploziji

FOTO: Izpoved: Preživel sem, vrglo me je 30 metrov daleč

T.L.
2. 3. 2017, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Delavci skladišča orožja v Kragujevcu so po torkovi eksploziji še vedno v šoku.

www.mod.gov.rs

Po torkovih dveh eksplozijah v skladišču orožja v Kragujevcu je za srbski Blic o dramatičnem dogajanju spregovoril eden od preživelih. Po nesreči, v kateri je ena oseba umrla, so trije ljudje med pogrešanimi. Med njimi je tudi en pripadnik gasilcev.

"V trenutku druge eksplozije sem se nahajal zunaj objekta, vendar me je detonacija vrgla 30 metrov daleč. Nastopil je kaos, ker se je zrušila streha in padla na ljudi, ki so skušali pogasiti požar in umakniti strelivo. Začeli smo bežati v gozd, kjer smo se zbrali in čakali vse do polnoči, saj so zaradi vetra grozile nove eksplozije," je povedal eden od gasilcev.

www.mod.gov.rs
Tri osebe še pogrešajo.

V eksploziji je površinske rane na obrazu in po nogah. Zaveda se, da mu je detonacija, ki ga je vrgel 30 metrov daleč, v bistvu rešila življenje. "Če bi ostal pod ruševinami in bi me kaj zadelo, bi jo odnesle slabše. Moč udara je iz tal ruvala tudi drevesa," je povedal gasilec. 

V šoku so še vedno zaposleni v skladišču.

www.mod.gov.rs
Ruševine

"Počilo je. Bilo je grozljivo. Vsak se je reševal, kot je vedel in znal. Številni moji prijatelji so ostali pod ruševinami," je povedal eden od delavcev. Naokoli je letelo kamenje, deli betonskega zidu, steklo ... Kljub tragediji so se delavci včeraj odpravili na delo. Vendar pa so razmere zaradi uničenja nemogoče in so jih večino pustili domov okoli poldneva. Poročali smo, da je v skladišču TRZ Kragujevac najprej prišlo do požara, zatem do eksplozij.