Nočna tragedija

FOTO: Osumljenec za umor najverjetneje hospitaliziran

R.T.
13. 2. 2017, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija še preiskuje, kaj se je dogajalo v Izoli, kjer je moški ob smetnjaku pustil truplo 53-letne ženske.

STA
Policija na kraju dogodka.

Policija je odstrla nekaj podrobnosti krvavega nočnega dejanja, ki se je ponoči odvijalo v Izoli, kjer je moški sodil 53-letni ženski. Kot je povedal Dean Jurič, vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper, je osumljenec rojen leta 1981 in je iz Izole, z žrtvijo pa sta živela skupaj. Njunega odnosa policija še ni razčlenila.

Preberite še: Nočni umor: vlekel žensko truplo po Izoli

Policijo je okoli 3. ure poklical občan, ki je opazil moškega, ki je  po cesti vlekel žensko truplo. Policijska patrulja je nato truplo ženske našla ob smetnjaku. Sledovi so policiste pripeljali do stanovanja, kjer jim je osumljenec tudi odprl vrata. Policista sta moškemu odvzela prostost.

Jurič je še povedal, da je bilo truplo zavito, vendar ne v preprogo.

STA
Policijski trak je zavaroval območje med preiskavo.

Policija še ne pozna ozadja brutalnega dogodka, so pa povedali, da bo osumljenec zaradi svojega psihičnega stanja najverjetneje hospitaliziran. Preiskava dogodka še poteka, dvoma, da je žrtev umrla nasilne smrti, ni, je še dejal Jurič na tiskovni konferenci. 

Osumljenca je policija že večkrat obravnavala zaradi kršenja javnega reda in miru ter v letu 2008 tudi zaradi napada na uradno osebo.  

O tragediji v Izoli več preberite v torkovi številki časnika Novice Svet24.