Kradli v tudi trgovinah

Prijeli vlomilsko trojko Čehov

M.K.
6. 2. 2017, 15.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mariborski policisti so v sredo zaradi suma vlomov v različne objekte odvzeli prostost trem državljanom Češke, dvema 39-letnima moškima in 25-letni ženski.

PU Maribor
Tatinska trojka se je po Sloveniji večinoma prevažalai v rdečem volkswagnu sharane s češkimi registrskimi oznakami.

Sumijo, da so storili tudi druga kazniva dejanja, med njimi tatvine v trgovinah. Policija prosi za kakršnekoli informacije o osumljencih ali njihovem delovanju, so sporočili s PU Maribor. 

Češki državljani so vlamljali v stanovanjske hiše na območju Maribora in Murske Sobote. Po Sloveniji so se večinoma vozili v rdečem volkswagnu sharane s češkimi registrskimi oznakami, ob prijetju pa v temno modri škodi fabia, prav tako s češkimi registrskimi oznakami, je v sporočilu za javnost zapisala Policijska uprava (PU) Maribor.

Policisti so osumljence pridržali, jih kazensko ovadili in privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor, so še zapisali.

25-letnica je visoka okoli 160 centimetrov, srednje dolgih las in postave. En moški je visok več kot 190 centimetrov in športne postave, drugi pa okoli 170 centimetrov, temnejših kratkih las in srednje postave.

Vse, ki imate kakršnekoli informacije o osumljencih ali njihovem delovanju, policisti prosijo, da jim sporočijo na interventno telefonsko številko 113, anonimno številko 080 1200 ali elektronsko pošto gp.policija@policija.si.