Prometne nesreče

Kljub zimskim razmeram tudi pijani za volanom

M.K.
16. 1. 2017, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na gorenjskih cestah se je minuli konec tedna pripetilo več prometnih nesreč, predvsem zaradi zimskih oteženih voznih razmer, v treh primerih pa tudi zaradi alkohola.

STA
Slika je simbolična.

Zaradi slabših voznih razmer so se nesreče zgodile v Dragi, na Bledu, Škofji Loki, Kranju, Šenčurju, na Ljubelju, v Bukovici in dvakrat na avtocesti, zaradi alkohola pa v petek zvečer, ko so bile ceste še zasnežene, v Škofji Loki in na avtocesti pri Naklem, so sporočili s policijske uprave v Kranju. Pod vplivom alkohola je bil včeraj še en udeleženec nesreče v Kranju. Udeleženci so se poškodovali v treh nesrečah, od tega v dveh huje.

Policisti so v zadnjih treh dneh iz prometa še pred morebitno nesrečo iz prometa izločili tudi več kot deset drugih voznikov pod vplivom alkohola. Pijani so bili vozniki na območju Bleda, Kranja, Radovljice, Jesenic ter v Šenčurju in Lescah.

Predvsem petkova statistika nesreč in dogodkov v prometu jasno kaže, da vozniki niso bili pripravljeni na slabše vozne razmere, ki so bile razlog za večino prometnih nesreč. Največ se jih je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, ko so vozniki na spolzki, zasneženi ali poledeneli cesti izgubili nadzor nad vozili. Policija zato opozarja, da zimske razmere zahtevajo drugačen in bolj previden način vožnje. Voznike pozivajo k bolj previdni in umirjeni vožnji ter nižjim hitrostim, tudi ko na cestah ni več snega.