Filmski lov

Javite se tisti, ki vas je v Mariboru ogrožal voznik črnega BMW-ja

G.G.
12. 1. 2017, 17.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policista sta v torek okoli 15.30 na Fochovi ulici v Mariboru poskušala ustaviti voznika črnega BMW-ja, ki je imel nameščeni dve različni registrski tablici.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Voznik BMW-ja se je požvižgal na modre luči in kratke zvočne signale. Pritisnil je na plin in začel s pospešeno hitrostjo bežati, policista pa sta mu s civilnim vozilom policije sledila.

Začel se je lov. Voznik BMW-ja ni mislil na ostale udeležence v prometu. Zapeljal je na Aljaževo ulico, nato na Ulico Pariške komune in izsilil prednost nekemu vozniku. Nato je zavil na levo na Titovo esto in na prehodu za pešce ogrozil več pešcev, ki so pravilno prečkali vozišče.

»V krožišču Titove in Pobreške ceste je ogrožal voznika osebnega avtomobila, ki je vozil po prednostni cesti. Nato je zapeljal v smeri trgovskega centra Europark, ob tem pa pri polni črti nepravilno prehiteval kolono vozil ter ogrožal nasproti vozeče, ki so se umikali skrajno desno. Za trgovskim centrom je zavil desno v smeri dvoetažnega mosta in z vožnjo nadaljeval po Pobreški ulici v smeri Zrkovske in Čufarjeve do križišča in nato v smeri Malečniškega mostu, ki ga je prečkal. Ob tem je večkrat zapeljal v križišče pri rdeči luči na semaforju, vozil po sredini vozišča in ponovno ogrožal nasproti vozeče. Med vožnjo po Čufarjevi ulici je na prehodu za pešce, pri bencinskem servisu Petrol, ogrožal pešca, ki je pravilno prečkal Čufarjevo ulico,« se glasi zelo dolg seznam prekrškov, ki so jih zabeležili na PU Maribor.

Beg je trajal slabe pol ure. Ob 15.50 je divjak drvel skozi naselja Vodole, Hrenca in Celestrina, na kar so ga v naselju Metava policisti prijeli.

Policija prosi vse morebitne priče in udeležence v cestnem prometu, še posebej tiste, ki so bili ogroženi zaradi divje vožnje voznika BMW-ja, da se zglasijo na postaji prometne policije v Mariboru (Ptujska cesta 117) ali ali pokličejo na telefonsko številko 02/450 20 30, interventno telefonsko številko Policije 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.