Umrla oba

Črnogorsko-bošnjaški strelski obračun v Budvi

žk
7. 1. 2017, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

29-letna državljan Črne gore Miroslav Ćetković in državljan Bosne in Hercegovine Predrag Ilinčić sta umrla po obračunu prek lokalom Poko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V sredo zvečer se je na ulicah Budve zgodil strelski obračun, kakršne smo navajeni gledati v hollywoodskih filmih. Miroslav Četković, ki naj bi imel tesne povezave s črnogorskim podzemljem, se je s terenskim vozilom znamke Toyota pripeljal pred lokal Poko, katerega lastnik je njegov prijatelj Miloš Ivančević. Na ulici ga je oborožen z dvema pištolama čakal 29-letni državljan BiH Predrag Ilinčić in nanj začel streljati. Čeprav je Četković utrpel več strelnih ran, je uspel izvleči svoje orožje in napadalcu vrniti milo za drago.

Kletvice za policista

Obračun v Budvi potrjuje, da se boj za prevlado v črnogorskem podzemlju nadaljuje.

Ilinčić je ranjen obležal na pločniku, policistu, ki mu je želel pomagati, pa naj bi namenil več kletvic. Čeprav so ga reševalci uspeli prepeljati v kotorsko bolnišnico, zdravniki pa so mu nudili oskrbo, je podlegel strelnim ranam. Četković je umrl še pred prihodom reševalcev na sedežu avtomobila.

Preiskava že poteka

Policija je na zaslišanje odpeljala vse ljudi, ki so bili v trenutku obračuna v lokalu. Oblasti so v skopem sporočilu za javnost navedle le, da je prišlo do streljanja in da že potekajo vse aktivnosti, s katerimi bodo ugotovili natančen potek dogodkov.

Obračun med mafijskimi klani

Črnogorski mediji poročajo, da gre za nadaljevanje obračunavanja med različnimi mafijskimi klani, katerih glavna dejavnost je preprodaja kokaina. V zadnjem letu dni so se strelski obračuni kar vrstili, največ razburjenja pa je povzročil umor Đorđa Borete, ki so ga neznanci sredi dneva prerešetali v enem od lokalov. Ob tem je življenje izgubil tudi nedolžni zdravnik v pokoju, ki se je v lokalu znašel po naključju.

Obsedno stane

Črnogorska policija je zaradi omenjenih dogodkov že več tednov v stalni pripravljenosti, Budva je bila nekaj časa popolnoma blokirana, ljudje, ki bi bili lahko mogoče tarče nadaljnjih napadov, pa so bili v tem času pod posebno zaščito. Posebne pozornosti je bil deležen predvsem klan Rafailovićev, ki naj bi mu pripadal tudi Miroslav Četković.