Tragično slovo

Pogrešanega policista so našli mrtvega

M.K.
3. 1. 2017, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pogrešanega policista Ivana Moguša, sodelavaca zagrebške policijske ekipe za oglede, ki je bil pogrešan od prejšnjega tedna, so njegovi kolegi našli mrtvega.

mup.hr
Pogrešani policist je dokumente in telefon je pustil v službeni pisarni, s seboj je vzel samo pištolo (slika je simbolična).

V ponedeljek popoldne okrog 16. ure so policisti na območju Savske opatovine na širšem območju Zagreba našli truplo moškega. "Na žalost, lahko potrdimo, da gre pogrešanega policista Ivana Mogušo. Ogled kraja še poteka, truplo pa bodo prepeljali na zavod za sodno medicino," so v ponedeljek za Index.hr povedali na policiji.

Po neuradnih informacijah nekaterih policistov, ki so si ogledali mesto najdbe policistovega trupla, na njem niso opazili sledi, ki bi bile lahko posledica nasilne smrti, kot so prestrelne rane, vbodi in podpludbe zaradi udarcev.

Pustil dokumente in telefon, vzel je samo pištolo

Moguš so pogrešali vse od božičnih praznikov dalje, ko se ni vrnil domov z nočnega dežurstva. Svoje dokumente in telefon je pustil v službeni pisarni, s seboj je vzel samo pištolo. Zaradi tega se je v dneh, ki so sledili, postavljalo vprašanje, kaj se je pravzaprav zgodilo in kaj bi utegnil biti vzrok policistovega izginotja.

Zadnjič so ga videli na zagrebški avtobusni postaji, kamor ga je odpeljal njegov sodelavec. Pojavljale so se tudi domneve, da je a begu. Policistova žena je tudi preko facebooka prosila za pomoč pri iskanju in za obvestila o njenem izginulem možu.

Devet dni po izginotju so policistovi kolegi našli njegovo truplo.

"Našli so moje življenje ... Na nebu igra z angeli ...," je po pisanju lokalnih medijev na facebooku sporočila njegova žena, ki ji številni znanci izrekajo sožalje.