Iz spleta na sodišče

Šaljivca policiji, da bi vandalizem lahko zganjal turbofolk pevec Gile

ss
27. 12. 2016, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču sojenje slovenskima spletnima burkežema, ki jima tožilstvo očita zlorabo policijske »marice«.

Svet24
Pici in Pero »zaprta« na ljubljanskem okrajnem sodišču.

Aleksandar Repić - Pici in Pero Martić sta se na zatožni klopi znašla, ker naj bi 10. oktobra lani v jutranjih urah pred diskoteko Top Six v središču najlepšega mesta na svetu zlorabila policijsko vozilo znamke renault master.

Po navedbah iz obtožnega predloga sta burkeža z neznanim ostrim predmetom na »kiblo« napisala pi***, se na vozilo povzpela in s skakanjem povzročila za okrog 500 evrov škode, vse skupaj pa posnela in nato objavila na facebooku. In kot smo že poročali, sta v svojem zagovoru očitke zavrnila.

Svet24
Obtožena trdita, da sta bila v času, ko naj bi zlorabljala policijsko vozilo, v diskoteki.

Šov se je s spleta preselil na ljubljansko okrajno sodišče.

V diskoteki ves čas prežala na »žrtve«

Martić je poudaril, da spoštuje policijo in da ne podpira vandalizma, posnetek pa je našel »nekje na spletu« in ga objavil na svojem facebook profilu, ker pač tam objavlja, kar se mu zdi zanimivo. V času, ko naj bi storil kaznivo dejanje, je bil v diskoteki skupaj s prijatelji, med njimi se je spomnil le Repića. Tudi slednji je bil po lastnih besedah ves čas v lokalu, kjer je prežal »na potencialne žrtve« – dekleta. Na sodišču sta Pici in Pero zatrdila, da nikogar na videoposnetku ne poznata, medtem ko sta na zaslišanju pred policisti dejala, da bi lahko bil eden od vandalov neki srbski turbofolk pevec Gile.

Arhiv Svet24
500 evrov škode naj bi Pici in Pero povzročila s podvigom, opisanim v obtožnem predlogu.

Kazenskega postopka ne jemljeta resno

Na današnjem naroku bodo vpleteni na predlog Repićeve obrambe predvidoma razčiščevali, kaj natančno se je dogajalo z zlorabljeno »marico« med 9. in 15. oktobrom lani oziroma kdo od policistov jo je v navedenem obdobju uporabljal. »Celotnega postopka ne jemljeva resno, saj nimava občutka krivde. Po krivem naju obravnavajo in nama očitajo stvari, ki jih nisva naredila. Veva, da živimo v pravnem sistemu, v katerem so možne tudi znanstvenofantastične sodbe, tako da ne glede na izid ne bova presenečena ali šokirana,« sta Ljubljančana komentirala za Svet24.