Po ljubljanskih ulicah

Silil ga je, da je beračil, zaslužek pa mu je vzel

G.G.
6. 12. 2016, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

67-letni državljan Bolgarije je izkoriščal nesrečo svojega deset let mlajšega rojaka. Prisilil ga je v beračenje po ljubljanskih ulicah, izkupiček pa mu je izpulil iz rok.

Bobo
Fotografija je simbolična

57-letni Bolgar je bil v finančni in socialni stiski in se je pustil prepričati, da se spusti v beračenje po ulicah naše prestolnice. Ob nadzoru 67-letnega »delodajalca« je moral beračiti cel dan, pri čemer je moral uporabljati bergle, da bi vzbudil usmiljenje mimoidočih. Ko se je zvečer že veselil plena, mu je »šef« odvzel denar.

Suženj

67-letnik ga je imel v šahu. Vzel mu je tudi osebne dokumente, da njegov »suženj« ni mogel zapustiti države. Ker ni imel denarja je spal kar v »šefovem« vozilu na obrobju Ljubljane.

Posredovanje policistov

Brezvestni Bolgar je z zvijačo v Slovenijo spravil še dve letni mlajšega rojaka. Preslepil ga je, da potujeta v Anglijo, pripeljala pa sta se le do Ljubljane. Tudi njega je poskušal prepričati v beračenje, a so ga konec novembra prehiteli policisti, ga potipali in kaj hitro ugotovili, da je zrel za pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.