Eno so ujeli

Previdno: "podtikali" sta ponarejene 50 evrske bankovce

T.L.
6. 12. 2016, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ženski sta konec tedna z bankovci plačevali manjše izdelke.

Profimedia
Prodajalci naj bodo previdni, v obtoku so kvalitetni ponarejeni bankovci.

Ljubljanski policisti so prijeli 40-letno žensko, državljanko BiH, ki je skupaj s še neznano žensko unovčevala ponarejene bankovce za 50 evrov.

Preiskava je ugotovila, da sta ženski minulo soboto dopoldne na Jurčkovi cesti na različnih stojnicah po trgovskih centrih kupovali različne izdelke manjše vrednosti (lonček medu, verižica z obeskom, dežnik, copati, lesen izdelek, maslo, glineni lonček in podobno) in jih plačevali s ponarejenimi bankovci za 50 evrov. V zameno sta prejeli pristne bankovce oškodovancev.

Policisti so na podlagi odredbe opravili hišni preiskavi nas naslovu osumljenk in tudi vozilu, ki ga je uporabljala osumljenka. V vozilu so našli različne predmete, ki bi še lahko izvirali iz zgoraj opisanih kaznivih dejanj.

Osumljeno so včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ji je odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s preiskavo. Želijo tudi izslediti drugo osumljenko.

Policija je še sporočila, da je bila 40-letnica že obsojena za premoženjska kazniva dejanja. Ob dogodku še opozarjajo vse, ki poslujejo z gotovino, naj bodo previdni pri poslovanju z bankovci, predvsem v vrednostih 20, 50 in 100 evrov, 0saj so ponaredki velikokrat zelo kvalitetni in delujejo pristno. Občani naj bodo v tem predprazničnem času pri poslovanju z gotovino pozorni tudi na morebitne ponaredke.