Boj proti mamilom

Aretirali sinova vodij kartela Sinaloa

S.R.
18. 11. 2016, 18.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V zvezni državi Chihuahua so po navedbah mehiške policije aretirali sinova najvišjih članov kartela Sinaloa, ki ga vodi »narkokralj« Joaquin »El Chapo« Guzman.

STA
"El Chapo" je zloglasni šef mamilarskega kartela Sinaloa.

Sinova vodij kartela so ta teden aretirali v dveh ločenih operacijah, je izjavil državni tožilec v zvezni državi Chihuahua. Jesús »El Tony Juniors« Antonio in Davis »El Padre« sta bila aretirana v torek, obema pa grozijo obtožbe za zločin proti javnemu zdravju ter nezakonito posedovanje strelnega orožja.

Po navedbah organov pregona je Antonio sin Tonyja Trocasa, enega največjih preprodajalcev drog na tem območju, ki je za kartel Sinaloa izvedel več umorov, medtem ko naj bi bil Davis Tonyjev pomočnik. Moška so prijeli, ko sta imela v posesti 118 manjših zvitkov kokaina in pištolo kalibra 9 mm.

Državni tožilec je povedal še, da je bil v torek aretiran tudi Mauricio »El Mauri«, sin Mauricia »El Papacho« Luna Aguilarja, ki je obtožen številnih umorov. Poleg Mauricia so aretirali tudi Genovevo C., policija pa je med operacijo zasegla ročno granato in vrečo marihuane. Vsi so že bili predani v roke pravosodnih organov.