Grozljivo

Ljubljančan, ki je pogrizel štiriletnika, bo kaznovan

T.L.
17. 11. 2016, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pod vplivom droge in hladilne tekočine je zagrabil nič hudega slutečega otroka, ga pogrizel po obrazu in vrgel v smetnjak.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Februarja letos je 24-letni Ljubljančan Martin L. na Poljskem izvršil grozljivo dejanje: štiriletnega otroka, ki se je peljal s triciklom, je zagrabil, ga pogrizel po obrazu in vrgel v smetnjak. Kot poročajo Slovenske novice, pa se je po desetih mesecih zgodil preobrat.

Po grozljivem dejanju so mimoidoči Martina  - izkazalo se je, da gre v Sloveniji za pogrešano osebo - prijeli. Analiza krvi je pokazala sledi tabletke, s katero posiljevalci navadno omamijo žrtve, in sledi hladilne tekočine.

Slovenca so poslali v psihiatrično bolnišnico Babinski, sodišče pa je po več mesecih sklenilo, da Ljubljančan ne bo smel še v domovino. Kot pa zdaj poročajo Novice, je sodišče odobrilo tožilčevo zahtevo ter zavrnilo možnost, da Martinu ne bi bilo treba prestajati kazni. Neuradno naj bi trpel za shizofrenijo. Na naslednji obravnavi pa bo jasno, ali bo moral prestajati kazen v psihiatrični ustanovi na Poljskem ali v Sloveniji.