Pevčevo slovo

Leonard Cohen je umrl med spanjem po padcu

M.K.
17. 11. 2016, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kanadski pevec, pesnik in pisatelj Leonard Cohen je umrl ponoči med spanjem, potem ko je sredi nočl padel v svojem domu v Los Angelesu, je sporočil njegov menedžer.

Profimedia
Na zadnjem koncertu v Ljubljani se je Leonard Cohen od občinstva poslovil s pozdravom, ki so ga skovali cirkuški klovni: "See you down the road!"

Smrt 82-letnega pevca je bila "nenadna, nepričakovana in spokojna" je v sporočilu za javnost napisal Robert B. Kory. Ko je minuli teden družina obvestila javnost o pevčevi smrti, ni navedla vzroka njegove smrti. Sporočilo še navaja, da je Cohen umrl 7. novembra – tri dni prej, preden so o tem obvestili javnost. Pokopali so ga 10. novembra v Montrealu.

Profimedia
Leonarda Cohena so v ožjem krogu družine in prijateljev pokopali 10. novembra v Montrealu.

"Ob navzočnosti ožjih družinskih članov in nekaj tesnih prijateljev, ki so ga spremljali vse življenje, so ga v neokrašeni krsti iz borovega lesa položili v družinski grob, ob njegovi materi in očetu," je minuli teden napisal pevčev sin Adam Cohen.

Predstavniki Leonarda Cohena so povedali, da v Los Angelesu pripravljajo spominski dogodek.

"Noben drug glasbeni umetnik ni zvenel kot on, ampak njegova dela odmevajo čez generacije. Kanada in svet ga bosta pogrešala," je v prvem odzivu na njegovo smrt sporočil kanadski premier Justin Trudeau.

Skupno je izdal več kot 12 romanov in pesniških zbirk, v glasbi pa je nanizal vrsto uspešnic, poleg Suzanne tudi So Long, Marianne, Dance Me To The End Of Love, I'm Your Man in Hallelujah.

Svoj zadnji, 14. album z naslovom You Want It Darker, je Cohen izdal prejšnji mesec.

Na dveh koncertih, leta 2009 in 2013, smo ga lahko v živo poslušali tudi v Ljubljani.