IZGUBA RAZUMA

Našli so jo v mlaki krvi - V zapor zaradi brutalnega posilstva

U.K.
13. 11. 2016, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Neimenovani 24-letnik, ki je brutalno posilil 23-letno študentko, bo moral v zapor za štiri leta in pol.

Bobo
Tako dekle kot storilec pravita, da se ne spominjata vsega, kar se je zgodilo,

Sodišče v Splitu je obsodilo mladeniča zaradi povzročitve težkih telesnih poškodb in zaradi posilstva 23-letnice. Poleg tega bo moral plačati tudi stroške sojenja v vrednosti 77.000 kun (približno 10.000 evrov). 

Operacija 


Po štiridesetih minutah se je eden od prijateljev vrnil in takoj poklical rešilca. Z zahtevno operacijo so nato v splitski bolnišnici dekletu rešili življenje. 

NI PRIŠEL NA SODIŠČE

Obtoženi na sodišče ni prišel, sta pa bila tam njegova starša, ki pa izjav za medije nista dajala. Celoten proces je bil sicer zaprt za javnost, da so obvarovali identiteto žrtve, a so na plan vendarle prišle podrobnosti grozljivega posilstva. Tako žrtev kot posiljevalec sta namreč bila usodno noč na zabavi. Oba sta precej spila, vzela naj bi tudi droge in se začela poljubljati. Njuni prijatelji so nato zapustili prostor, in ko se je eden čez nekaj časa vrnil, je na tleh našel nezavestno dekle v mlaki krvi, njen posiljevalec pa je stal zraven nje, prav tako ves krvav.

POSILSTVO

Sprva so moškega obtožili, da je dekle posiljeval z neznanim predmetom, a je zatrjeval, da je uporabljal le roko. Dekletu je poškodoval vagino, anus ter tanko in debelo črevo, le hitra intervencija in operacija pa sta ji rešili življenje. Obtoženi je kasneje sporočil, da se vsega skupaj ne spominja, in je dejanje globoko obžaloval. »To je izjemno tragičen dogodek, tako za poškodovanko kot za obtoženega,« je dejal njegov odvetnik Željko Gulišija in dodal, da se bodo zaradi previsoke zaporne kazni pritožili.

Alkohol in droge


Mešanje alkohola in sintetičnih drog ima navadno še precej hujši učinek, kot če bi zaužili večje količine enega ali drugega. A seveda je oboje zelo nevarno.

TOŽILSTVO

Odvetnik dekleta je dejal, da je njej višina kazni nepomembna, pomembno ji je le, da se ga razglasi za krivega, saj ji je povzročil trajne poškodbe, ne le na telesu, ampak tudi na psihološkem zdravju. »Vseeno ji je, ali je obtožen za en dan ali sto let, samo da je obtožen,« je povedal Ivančević. Dekle in storilec sta bila sicer pred dejanjem prijatelja in gre še za enega od primerov, ki kaže, da se posilstva največkrat zgodijo znotraj neke skupnosti. Novinarji so odvetnika tudi vprašali, če bo dekle storilca tožilo za odškodnino, a je odgovoril, da se o tem še niso pogovarjali, ni pa izključil te možnosti.

Na sodišče sta namesto obtoženca prišla njegova starša.

DROGE

Tako dekle kot storilec pravita, da se ne spominjata vsega, kar se je zgodilo, saj naj bi bila precej pijana, poleg tega naj bi oba vzela neke tablete. Za grozljivo posilstvo to seveda ni izgovor, a predvsem sintetične droge so v zadnjem času povzročile hujše izbruhe psihopatskih vedenj, pri čemer so se nekateri končali tudi s smrtnimi žrtvami in celo kanibalizmom. Verjetno se je nekaj podobnega zgodilo storilcu in je popolnoma izgubil razum, a je vseeno odgovoren za svoja dejanja.