Višji sodniki

Bivšemu trenerju zaradi nadlegovanja deklic prepolovili kazen

T.L./STA
13. 10. 2016, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na pripravah in raznih drugih druženjih z mladoletnimi članicami skupine Flip jih je otipaval po intimnih delih telesa, poljubljal na usta in jim slačil kopalke.

Profimedia
Nekdajni trener je izkoriščal deklice.

Mitju M., nekdanjemu trenerju piranske akrobatske skupine Flip, so koprski višji sodniki več kot prepolovili zaporno kazen, poročajo Primorske novice. Ta bo tako v zaporu namesto osmih presedel le tri leta, ko mu bodo odšteli še čas pripora, pa niti dve. Koprsko tožilstvo bo vrhovnim tožilcem sicer predlagalo vložitev zahteve za varstvo zakonitosti.

Spravil se je na mlajše od 15 let

Nekdanjega trenerja so višji sodniki obsodili zaradi 29 kršitev spolne nedotakljivosti deklicam, mlajšim od 15 let, obsojenca pa oprostili za eno od dejanj, so na koprskem okrožnem sodišču potrdili za časnik. S tem je sodba postala pravnomočna, obsojencu pa so tudi že poslali poziv za prestajanje kazni, vendar še nimajo podatka, ali je poziv prejel.

Ob začetku prestajanja kazni bodo nekdanjemu trenerju odšteli 14 mesecev in pol, ki jih je že presedel v priporu, kar pomeni, da mu bo ostalo še 21 mesecev zaporne kazni. Po odsluženih 13 mesecih pa bo lahko zaprosil za pogojni odpust, še navajajo Primorske novice.

Odvetnik: Kazen je bila previsoka

Trenerjev odvetnik Luka Zajc zagovarja odločitev višjega sodišča, pri čemer je poudaril, da so bila dejanja njegovega varovanca res neprimerna, vendar niso bila takšne intenzivnosti, da bi terjala tako visoko kazen, kot jo je izrekel okrožni sodnik.

Na koprskem tožilstvu pa so napovedali, da bodo vrhovnemu tožilstvu predlagali, naj na vrhovno sodišče vložijo zahtevo za varstvo zakonitosti, še piše časnik.

Nekdanjega trenerja so aretirali v začetku februarja 2010, potem ko so starši njegovih varovank, ki jih je treniral v piranski akrobatski skupini Flip, njegova dejanja prijavili kriminalistom. V začetku leta 2010 naj bi nekatere deklice staršem povedale, da se je na avtobusu med vračanjem z nastopa dogajalo nekaj neobičajnega.

Sodišče je moškega nato novembra 2010 spoznalo za krivega kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Koprsko višje sodišče je aprila 2011 obsojenega za osem dejanj oprostilo, za preostalih 31 pa sodbo razveljavilo ter vrnilo v ponovno sojenje. Februarja letos pa ga je okrožno sodišče zaradi 30 kršitev spolne nedotakljivosti enajstim deklicam, mlajših od 15 let, obsodilo na osem let zaporne kazni.