Tragedija

Ubil dve študentki in zbežal

U.K.
12. 10. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Sarajevu se je zgodila huda tragedija. Za zdaj neznani voznik, ki se je udeležil nelegalne cestne tekme, je prevozil rdečo luč in pri tem ubil dve študentki. Priče trdijo, da je vozil s hitrostjo več kot sto kilometrov na uro.

Profimedia
Bosanski mediji navajajo, da naj bi bil voznik Sanin Sefić (25), ki je že stari znanec policije.

Moškega, ki je povzročil nesrečo s smrtnim izidom, policija za zdaj še išče. Tragična nesreča se je zgodila v noči s ponedeljka na torek; sarajevska policija je sporočila, da je voznik najverjetneje povezan z nelegalnimi dirkami po ulicah Sarajeva. Moški, policija naj bi že vedela njegovo identiteto, je vozil golf VI in prevozil rdečo luč ravno, ko sta cesto pravilno, na prehodu za pešce, prečkali 20- in 21-letna študentka. Ena je umrla na kraju nesreče, druga pa v bolnišnici. Študentki naj bi prihajali iz Bosanske Krupe in iz Bugojna. Policija je sporočila, da je voznik eden od »tekmovalcev«, ki terorizirajo druge udeležence v prometu. Avtomobil so našli v novem delu Sarajeva, voznika pa do zaključka naše redakcije še ne.

Leta 2010 je bil Sanin Sefić vpleten v pretep pred lokalom Que Pasa v Sarajevu.

SANIN SEFIĆ

Bosanski mediji navajajo, da naj bi bil voznik Sanin Sefić (25), ki je že stari znanec policije. Sefić je leta 2010 sodeloval v pretepu pri kavarni Que Pasa v Sarajevu, kjer je prišlo tudi do streljanja. Takrat je dobil rane z nožem po nogi. Smrt deklet, po zadnjih informacijah naj bi šlo za Selmo A. iz Bugojna in Edito M. iz Bosanske Krupe, je Sarajevčane izjemno razjezila. Te nelegalne tekme po Sarajevu naj bi trajale že dlje časa in policija naj bi tudi dobro poznala vpletene, a jih preprosto noče kaznovati. Razlog za naj bi bil ta, da so v dirke povezane osebe iz višjih krogov, krivi pa naj bi bili tudi podkupljivi mediji, ki o vseh teh težavah molčijo.