Intenzivna mariborska "vrtnarja"

Zaslužila bi pol milijona evrov, a so na vrata potrkali policisti

S.R.
26. 9. 2016, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kriminalisti so v Mariboru odkrili prostor za intenzivno gojenje konoplje.

PU Maribor
Osumljenca bi lahko v tem prostoru pridelala vsaj 105 kg konoplje.

Kriminalisti so imeli informacije, da bi se lahko ali v poslovnem ali stanovanjskem prostoru v Mariboru nahajala prepovedana droga. Imeli so prav.

PU Maribor
Zasegli so skoraj tri kilograme posušene prepovedane rastline.

V četrtek so tako našli in zasegli skupno 527 sadik konoplje in skoraj tri kilograme posušene prepovedane rastline. Prav tako so zasegli opremo za intenzivno gojenje konoplje v vrednosti med 15.000 in 20.000 evrov.

Ugotovili so, da sta se s to, pri nas še vedno prepovedano poslovno dejavnostjo, ukvarjali dve osebi z območja Maribora. Če bi sadikam dovolili, da zrasejo, bi lahko pridelala vsaj 200 gramov te prepovedane droge, nasad pa jima bi navrgel vsaj 105 kilogramov konoplje. Vrednost omenjene količine pri prodaji na veliko na črnem trgu znaša vsaj 378.000 evrov, pri prodaji na drobno pa bi bila vrednost bistveno večja.

Osumljenca sta bila v petek privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Mariboru, in sicer zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.