Molil med nevihto

Muslimanski tihotapec je kristjane pometal v morje

G.G.
26. 9. 2016, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sredozemsko morje je v zadnjih letih postalo množično grobišče nesrečnikov, ki poskušajo iz Afrike pobegniti v Evropo. Včasih pa pred roko pravice privedejo tudi kakšnega tihotapca, ki se okorišča s človeško nesrečo.

La Voz de Almeria
Obtoženi tihotapec Alain je del večje kriminalne skupine, ki se okorišča z migranti.

Na sodišču v španski Almerii sodijo tihotapcu migrantov Alainu N.B., ki je decembra 2014 poskušal iz Maroka do Španije prepeljati 57 migrantov.

Alain, musliman iz Kameruna, je 10 metrov dolgo barkačo napolnil do zadnjega kotička. Ko so se bili že na odprtem morju, jih je presenetila nevihta. Begunci so bili prestrašeni. Eden izmed njih, temnopolti kristjan iz Nigerije, je začel moliti. Ko sta to videla Alain in njegov pajdaš, sta se vznemirila. Mislila sta, da nevernikova molitev povzroča slabo vreme in visoke valove. Začela sta ga pretepati, naposled pa sta ga vrgla v morje.

Njuno besnenje ni ponehalo. Pregledala sta potnike in pri petih našla krščanske križce. Tudi te nesrečnike sta vrgla čez krov. Zakaj se potniki niso uprli? Bila sta oborožena.

Štirje so pričali

Barkača je v razburkanem morju tavala še tri dni, nato pa jo je opazila španska obalna straža. Od 57, ki so se vkrcali v Maroku, je preživelo le 29 ljudi. Štirje med njimi so zbrali dovolj poguma in so pričali proti kapitanu ladje Alainu in njegovemu pajdašu, ki je medtem umrl.

Obtoženi je v svojo obrambo navrgel, da ni pričakoval, da bodo begunci, ki je je vrgel čez krov, umrli in da ima čisto vest. Čaka ga zaporna kazen do petnajstih let.