SPET V ZAPORU

Dvakrat oropal isto banko

M.K.
26. 9. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Petdesetletni Dušan Kijac je bil aretiran samo dve uri po tem, ko je v Novem Sadu oropal banko in iz nje odnesel okrog 6500 evrov. Prav isto banko pa je na enak način oropal tudi pred 11 leti in zato pristal v zaporu.

google
Nespametnega roparja v akciji je posnela nadzorna kamera.

Ropar je oropal isto banko kot takrat, ko je za devet let pristal v zaporu.

Tudi takrat je iz banke odnesel skoraj enako količino denarja, potem ko je v banki zamenjal predhodno ukraden denar. V banko je takrat prišel s pištolo in razorožil varnostnike, na glavi pa je imel kapuco. Ropar je bil že takrat aretiran in obsojen na 12 let zaporne kazni. Iz zapora pa je prišel decembra, po devetih letih prestane zaporne kazni.

Debilno dejanje

Kriminolog Milo Bošković iz Novega Sada je dejal, da je takšno dejanje na ravni debilnosti. »Odločiti se, da boš po devetih letih za rešetkami zaradi oboroženega ropa v Novem Sadu po istem scenariju ponovno ropal isto izpostavo banke in potem poskušal zamenjati ukradeni denar, je na ravni debilnosti,« je dejal. Za Blic je dodal, da gre za osebo z zelo omejenimi intelektualnimi sposobnostmi.

Tat brez izkušenj

»Gre za osebo, ki v svoji karieri očitno ni pridobila potrebnih izkušenj. To je človek, ki se je našel v kriminalnem svetu, in to je zanj, kot je videti, edini izvor prihodkov,« je še dejal Bošković. »Očitno je mislil, da bo rop dobra ideja, saj je to že enkrat naredil, in da ga policija zato ne bo spet osumila. Za take osebe je značilno, da se svoji kriminalni preteklosti nikoli ne bodo odrekli.« Kot je še povedal Bošković, pa je največja neumnost, ki jo je storil, ta, da je v banki zamenjal avstralske dolarje, ki jih je le nekaj trenutkov pred tem ukradel v bližini banke.