Družinska tragedija

Mater zabodel do smrti

Sašo Avramovič
15. 9. 2016, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Čedomir Vasev (35) je svojo mater Verico (58) z nožem večkrat zabodel v hrbet, nesrečnica je pozneje izkrvavela do smrti. Tragedija se je zgodila v vasi Rajčilovci pri Bosilegradu.

Arhiv Svet24
Vas Rajčilovci pri Bosilegradu, kjer se je zgodil kruti zločin. Čedomirja so policisti takoj po dejanju aretirali.

Tiskovni predstavnik policijske uprave v srbskem Vranju Dragan Stamenković je povedal, da je 35-letni Čedomir mater ubil z več vbodi z nožem v hrbet, po umoru pa so ga prijeli policisti policijske postaje Bosilegrad. Mirno jih je počakal pri hiši, kjer je sodil materi, ko so prišli, pa jim je tudi predal nož. Potem ko so mu na roke nadeli lisice, ga je policija prepeljala v Vranje, v prostore za pridržanje okrožnega zapora.

Arhiv Svet24
Žrtev, 58-letna Verica Vasev, je v starejši hiši živela skupaj z več otroki.

Neurejena lastniška razmerja

Po besedah prič se je grozljiva družinska tragedija zgodila v ponedeljek zjutraj, okoli 8. ure. Čeprav še vedno niso znane vse podrobnosti krutega zločina, se utemeljeno sumi, da se je pred tragedijo med materjo in sinom vnel hud spor zaradi nerazčiščenih lastniških razmerij. »Pretresena sem nad zločinom. Še vedno ne morem verjeti, da se je Čedomir z nožem spravil nad Verico. Sovaščani ju poznamo kot dobra in prijazna človeka. Verica je v starejši hiši živela skupaj z več otroki. Čedomir je gradil novo hišo za svojo družino: soprogo, dva otroka in zase. Nič ni kazalo na to, da bo sodil materi,« je povedala B. M. iz Rajčilovcev.

Sosedi verjamejo, da sta se mati in sin sprla zaradi novih stopnic na dvorišču hiše, kjer se je tudi zgodila tragedija. Sicer sta se prepirala že v preteklosti.

Za zapahi že njegov oče

Aretirani 35-letnik je delal v rudniku svinca in cinka v Karamanici pri Bosilegradu.

Aretirani 35-letnik je delal v rudniku svinca in cinka v Karamanici pri Bosilegradu. »Je dober, pošten in zelo delaven človek. Povsem sem pretresen nad tem, kar je storil,« je povedal eden od sovaščanov. Tudi veliko drugih prebivalcev Bosilegrada, ki poznajo Čedomirja, je povedalo, da je bil miren, tih človek in ni bil nagnjen k nasilnemu obnašanju, pretepom in motenju javnega reda in miru. Je pa eden od vaščanov Rajčilovcev povedal, da se je že pred več kot dvajsetimi leti za zapahi znašel Čedomirjev oče, potem ko je v vasi Božica ubil sorodnika.