Grozljiva smrt

Milan je ni uspel rešiti: umrla je zaradi njegove diagnoze

R.T.
8. 9. 2016, 21.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Stojanka je nekoč dejala, da brez Milana nima moči za življenje. Ko je izvedela za njegovo diagnozo, se je odločila, da raje umre.

Arhiv Svet24
Ni želela živeti brez svojega partnerja.

Včeraj so v grob položili Stojanki Simić (49) iz Babanovcev v BiH. V ponedeljek je izgubila bitko za življenje. Stojanka se je zažgala. In to pred očmi partnerja. Milan, njen partner, je zdaj razkril razlog: Stojanka se je odločila za kruto smrt, ko je izvedela, da je zbolel za rakom. Bolezen je Milan pred njo skrival, piše Avaz. 

Brez njega ji ni bilo živeti

"Usodnega dne sva sedela in pila kavo, Stojanka pa mi je govorila, da so do nje prišle govorice o moji bolezni - raku. Spraševala me je, ali pred njo skrivam resnico, saj mi je vedno govorila, da brez mene ne bi več imela moči za življenje. Ko je prebrala moje zdravniške izvide, je skočila na noge in v zid vrgla dve skodelici," je pripovedoval žalostno zgodbo Milan. Stojanka je nato zapustila prostor in se v lopi polila z mešanico goriva in olja za motorno žago. 

"Nisem slutil da se je v lopi polila z bencinom. Ko se je vrnila, je prižgala vžigalnik, ki ga je zagrabila iz mize. Bil sem šokiran, ona pa je začela goreti! Ogenj sem gasil s pomočjo odej in cunj. Reševal sem ji obraz in prsni koš. Potem mi je rekla, da ji gorijo noge in zdravniki so ugotovili, da ima opekline na skoraj 60 odstotkih telesa. Storil sem vse, da bi jo rešil ..." je dejal Milan, ki je med gašenjem tudi sam dobil opekline. S Stojanko sta živela v izven zakonski skupnosti zadnjih sedem let.

Stojanka ima iz prvega zakona dva sina in hčerko. Z Milanom otrok nista imela.