Grozljivo

VIDEO: V Luciji spustil psa v ogrado z zajcem, pes ga je pokončal

R.T.
1. 9. 2016, 08.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na družbenih omrežjih se je včeraj pojavil video kavarne Ćikara v Luciji, iz katerega je razvidno, da je domačin s psom vstopil v ogrado z zajci in mu pustil, da jih pokonča. Posnetek naj bi nastal v sredo zjutraj.

Policisti so moškega že identificirali.

Odprl je kletko in vanjo spustil psa, ki je zajca zagrabil in ga pokončal ter nato odvrgel v bližnjem grmovju. Domačin je s psom kraj nemudoma zapustil.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so 27-letnega moškega že identificirali. Incident obravnavajo kot kaznivo dejanje mučenja živali, lastniku pa so psa na podlagi začasne odredbe veterinarske inšpekcije odvzeli. Zoper domačina bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Mučenje živali. Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do dveh let. 

Neprimerno okolje za zajce

V omenjeni kavarni naj bi sicer po besedah krajanov imeli več zajcev, ki naj bi bili namenjeni pridobivanju strank. Zajci naj bi bili pogosto izpostavljeni hrupu, glasni glasbi ter navdušenim otrokom. V Obalnem društvu proti mučenju živali menijo, da je to nedopustno.

Pozor, nazorna vsebina! Občutljivim ogled odsvetujemo!