Grozljivo

Pijan zaklal ženo in otroka, potem pa prespal ob truplih

R.T.
25. 8. 2016, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Srbijo pretresa grozljiv zločin, ki se je pripetil 14. avgusta v družinski hiši v Veterniku pri Novem Sadu, kjer je Arpad Szabo z nožem brutalno ubil svojo soprogo Slavico in njuno štirimesečno hčerko Nikolino.

Facebook
Kolegi iz službe so povedali, da je bil Arpad miren in prizadeven, vendar je rad pil.

V nedeljo 14. avgusta se je 28-letni Arpad Szabo pozno zvečer vrnil domov, po celodnevnem popivanju. Sledil je oster prepir s 24-letno ženo Slavico, ki se je končal tako, da je Arpad pograbil nož in v kopalnici ženo večkrat zabodel. Z nožem v roki se je zatem odpravil do otroške posteljice, kjer je svoji štirimesečni hčerki Nikolini prerezal vrat in jo zabodel v prsi. Onemogel je legel v posteljo in ob truplih svojih žrtev prespal do zore, ko se je prebudil in soočen s posledicami svojega dejanja zbežal iz hiše.

Facebook

Zločin so odkrili v ponedeljek okrog 14. ure, ko je trupla v hiši našel najemodajalec in poklical policijo. Pobeglega Arpada so našli po dveh urah iskanja na nekem nasipu on Donavi, na divjem odlagališču smeti pri Bački Palanki.

Prijeli so ga na obali reke Donave, ko je poskušal ukrasti manjši čoln, da bi z njim pobegnil preko meje na Hrvaško. S seboj nosil tudi manjšo potovalko. 

"V notranjem žepu potovalne torbe so našli otroško zapestnico, ki jo je strgal s hčerkine roke. Po velikosti je bilo takoj jasno, da gre za otroško zapestnico. Šele pozneje je med zaslišanjem priznal, da je zlat nakit snel z roke svoje ubite hčerke neposredno pred pobegom iz hiše, v kateri je storil grozljivi zločin," je povedal neimenovani vir.

Facebook
Arpad in Slavica

Pozneje, med zaslišanjem, je Arpad tudi priznal, da je zlat nakit snel z roke svoje ubite hčerke neposredno pred pobegom iz hiše, v kateri je storil grozljivi zločin, piše srbski Telegraf.

Tudi oče umorjene Slavice je potrdil, da je mala Nikolina nosila zlato zapestnico, ki pa je ni opazil na njeni roki, ko je bil navzoč pri identifikaciji trupel.

Storilcu za storjeni zločin grozi kazen do 40 let zapora.