Tragedija na Obali

Neuradno: bolnemu morilcu nedavno umrla mama

T.L.
23. 8. 2016, 14.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Iz policije so sporočili, da napadalec ni bil rezervni policist v samostojni Sloveniji, orožje pa je posedoval nezakonito.

Mojca
Napadalec je po krvavem dejanju mirno zapustil bolnišnico.

V izolski bolnišnici so se danes spomnili kruto umrlega kolega, urologa Luisa Guillerma Martineza Bustamanteja, ki mu je sodil njegov bolnik, kot je neuradno poročal portal Regional obala gre za Darka G.. Neuradno naj bi mu pred kratkim umrla mama, sicer naj bi imel težave tudi z denarjem in prekomerno uporabo alkohola. O njegovi vpletenosti v kriminalna dejanja v preteklosti s(m)o mediji poročali že včeraj, zdaj pa je tovrstne navedbe potrdila tudi policija. 

"Po včerajšnjem tragičnem dogodku policija žaluje zaradi mnogo prezgodnje izgube požrtvovalnega sodelavca, policista s Postaje prometne policijske Koper. Ranjeni policist je še na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru, njegovo stanje je trenutno stabilno. Takoj po dogodku je bila vsem policistom, ki v teh dneh preživljajo težke trenutke, zagotovljena psihološka pomoč. Danes so v sodelovanju z družino pokojnega stekle tudi priprave na pogrebno slovesnost. Kolikor je v moči policije kot institucije in vseh nas, zaposlenih v njej, bomo svojcem pomagali premostiti te hude in težke trenutke, saj se zavedamo, da ob tem nihče ne sme ostati sam. Sodelavci in prijatelji pokojnega policista smo oviti v brezmejno žalost," so še sporočili iz policije.

Ni bil rezervni policist v samostojni Sloveniji

So pa iz policije, kjer žalujejo ob smrti 43-letnega kolega, ki se je naključno znašel v izolski bolnišnici v trenutku, ko se je Darko odločil za strelski pohod, in hkrati upajo na čim hitrejše okrevanje 46-letnega kolega, ki ga je napadalec ranil, sporočili, da napadalec ni bil rezervni policist v samostojni Sloveniji. Je pa bil po razpoložljivih podatkih v rezervnem sestavu milice do leta 1981.

"Storilec za orožje ni imel ustreznih dovoljenj, posedoval ga je nezakonito. V preteklosti je bil obravnavan že za več kaznivih dejanj, za katera je bil kaznovan in je dosojene kazni tudi odslužil. Tega tragičnega dogodka policija zato v nobenem primeru ni mogla preprečiti, kljub temu, da so policisti reagirali takoj, usklajeno in strokovno," so sporočili iz policije. "

S preiskovalnimi dejanji nadaljujejo

Danes kriminalisti nadaljujejo s preiskovalnimi dejanji. Nadaljuje se ogled kraja kaznivega dejanja, prav tako pa se opravljajo razgovori z mnogimi pričami včerajšnjega dogajanja v bolnici in pred njo.

Neuradno: je zdravnik umrl zaradi čakalne dobe?

Kot smo poročali, so danes v izolski bolnišnici potrdili, da je bil strelec bolnik umorjenega urologa. Po neuradnih podatkih pa naj bi 70-letni napadalec v Izoli zbolel za rakom prostate, motiv za njegov napad na svojega zdravnika naj bi bil povezan s čakalnimi dobami, je poročal portal zurnal24.si.

Po podatkih nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je bilo treba v začetku avgusta na redni pregled pri specialistu urologu v Izoli čakati 140 dni, torej štiri mesece in pol. V bolnišnici sta delala dva specialista urologa.

V povprečju se na pregled v urološki ambulanti po podatkih NIJZ čaka 134 dni, polovica vpisanih v seznam čakajočih pa čaka 88 dni ali več.

Na urološki pregled z oznako hitro trenutno čaka 1873 bolnikov, na pregled z oznako redno pa več kot tri tisoč bolnikov.

Napadel je že pred leti

Kot pa je na današnji tiskovni konferenci v izolski bolnišnici povedal Mladen Gasparini, predstojnik oddelka za kirurgijo, je morilec že ob prvem obisku v izolski bolnišnici pred davnimi 18 leti napadel varnostnika, ki ga je pripeljal na pregled. V tistem času je moški služil zaporno kazen.