Tragedija v Dalmaciji

Pri Dugem otoku našli truplo slovenskega potapljača

M.K./STA
29. 7. 2016, 17.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes okoli 12.45 so potapljači posebne enote policije, ki so v morju pri Dugem otoku iskali pogrešano osebo, v bližini kraja Božava našli truplo moškega. Domnevajo, da gre za slovenskega državljana, ki so ga pogrešali od včeraj.

Slika je simbolična.

Truplo 42-letnega Slovenca so našli na globini šestih metrov v bližini mesta potopa pri zalivu Sakarun, okoliščine nesreče pa preiskujejo, je sporočila zadrska policija.

Sinoči je bila zadrska policija obveščena, da pogrešajo slovenskega državljana, ki se je sam odpravil potapljat v bližini plaže Sakarun na Dugem otoku, piše portal Zadarski.hr

Pogrešani je s svojo partnerko dopustoval na jahti, s katere pa je včeraj okoli 11. ure sam z gumenjakom odplul na potapljanje. Ker se ni vrnil ob dogovorjenem času, je njegova soproga ob 22.10 prijavila, da ga pogrešajo, nakar so sprožili obsežno iskanje. Kmalu zatem so v bližini otočka Mežanj našli gumenjak, vendar brez pogrešane osebe. Sledila je intenzivna iskalna akcija, v kateri so sodelovala tudi službena plovila luške kapetanije in policije. 

Iskalna akcija, v kateri so poleg pristojnih služb sodelovali tudi znanci in otočani, je potekala brez prekinitve skoraj vso noč in naslednji dopoldan, ob 12.45 pa so našli truplo. Po navedbah zadrske kapetanije je bil ponesrečeni izkušen rekreativni potapljač.