Filmski pobeg

Policist se je nagnil v vozilo, Sevničan pa je speljal in ga več metrov vlekel

R.T.
26. 7. 2016, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Trebanjski policisti so včeraj okoli 19. ure v Mokronogu opazili voznika osebnega avtomobila Renault 19, ki je z vozilom vijugal po vozišču, sunkovito zaviral in pospeševal, večkrat zapeljal preko bankine in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Arhiv Svet24
Sevničan se ni pustil ustaviti.

Policisti so zapeljali za kršiteljem in ga ustavljali z modro lučjo in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z nevarno vožnjo.

Osumljenec kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligramov alkohola (3 g/kg).

Pri Hrastovici je neposredno ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem s pešci zapeljal na levo stran vozišča in na bankino. Tam sta policista zapeljala pred nevarnega voznika in ga ustavila. Policist je stekel do vozila in vozniku skušal preprečiti nadaljevanje vožnje. Kršitelj ukazov policista, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, vozilo je skušal ponovno spraviti v pogon in nadaljevati z vožnjo. Policist mu je skušal to preprečiti, skozi okno se je nagnil v vozilo, takrat pa je kršitelj sunkovito speljal in policista v vozilu vlekel z vozilom več deset metrov. Lažje poškodovanemu policistu se je uspelo odmakniti od vozečega vozila.

Kršitelj je nadaljeval z vožnjo po gozdnih in makadamskih poteh in po nekaj kilometrih se je vozilo ustavilo. Tudi tokrat ni upošteval ukazov policistov in je skušal vozilo ponovno spraviti v pogon. Policista sta zoper njega uporabila telesno silo in plinski razpršilec in ga obvladala. 35-letnemu vozniku iz Sevnice so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Osumljenec kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligramov alkohola (3 g/kg).