Drama v Münchnu

VIDEO: Krvoločni napadalec kričal proti tujcem in streljal

T.L.
22. 7. 2016, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija sumi, da gre za teroristično dejanje. Zaenkrat niso še nikogar prijeli. Na spletu vse več posnetkov domnevnega storilca oziroma storilcev.

Twitter
Tako naj bi napadalec streljal po ulici v bližini centra.

Novinar nemške N-tv v Münchnu poroča o novem streljanju v mestu, in sicer s trga Stachus, ki je poznan tudi pod imenom Karlsplatz. Gre za velik trg v središču mesta, ki je približno 5 kilometrov oddaljen od nakupovalnega centra Olympia, kjer se je okoli 18. ure zgodil prvi napad, poroča BBC. Kasneje se je izkazalo, da informacije ne držijo.

VIDEO in FOTO: Pod streli umrli najmanj trije ljudje

Je bil strelec sam? Policija meni, da ne

V mestu namreč veljajo izredne razmere, javni prevoz je zaustavljen, policija pa tudi s pomočjo helikopterja išče strelca. Ali več njih: policija, ki je sprva menila, da imajo opravka z enim napadalcem,  zdaj o tem ni več prepričana in meni, da jih je več. V sporočilu na facebook strani so nekaj minut po 20. uri zapisali, da so priče videle tri oborožene moške. Doslej še nihče ni bil aretiran, policija pa prosi vse, da se izogibajo javnih prostorov in ostanejo doma. Za agencijo Reuters je policija izrazila sum, da gre za teroristično dejanje. 

Nemški časnik Bild poroča, da so nemškim policistom na pomoč priskočili tudi avstrijski kolegi. 

Je na posnetkih res napadalec?

Na twitterju je objavljen posnetek moškega, ki strelja po ulici. Očividci trdijo, da gre za strelca iz nakupovalnega centra, kar pa uradno še ni potrjeno. 

Kasneje se je pojavil še posnetek moškega v eni od garaž. Stanovalci bližnjega stanovanjskega bloka vpijejo nanj, on pa je zatrdil, da je v Nemčiji rojeni Nemec.

Ena od prič je dejala, da je napadalec najprej zakričal "usr*** tujci", nato pa sprožil strele.