Neuradno

Kaj je dočakalo očima umrle Arine v priporu

R.T.
12. 7. 2016, 08.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Osumljeni očim je trenutno v priporu v stavbi ljubljanskega zapora in pripora v Povšetovi ulici v Ljubljani.

M24
Arinin oče je stopal po najhujši življenjski poti.

Teden dni je minil, odkar je slovenska javnost izvedela, kako kruta je bila usoda do komaj dveletne deklice Arine z Jesenic, ki je umrla za posledicami poškodb. Malčica je poškodbe  dobila med bivanjem pri mami in očimu. Kot so potrdili policisti je deklica podlegla poškodbam zaradi večmesečnega nasilja.

Mala Arina je trpela v tišini, do usodnega dne minulo soboto, ko so njeni mučitelji vendarle poklicali pomoč, saj je bila deklica v zelo slabem zdravstvenem stanju. Z deklico je bilo tako slabo, da so jo z Jesenic takoj odpeljali v ljubljanski Klinični center, vendar pa je bilo prepozno. Umrla je minuli ponedeljek v Pediatrični bolnišnici. V petek so jo pokopali in pogreba se je udeležila velika množica ljudi. 

Ko se je razvedelo, kaj se je zgodilo deklici, je bila Slovenija v šoku. In še danes je. Številni so šli celo tako daleč, da so preko družabnih omrežij in peticij zahtevali, da se z osumljenima mamo in očimom obračuna kar na ulici. 

Sprejem med priporniki

Osumljeni očim je trenutno v priporu v stavbi ljubljanskega zapora in pripora v Povšetovi ulici v Ljubljani, osumljena mama pa v priporu ženskega zapora na Igu.

Po neuradnih podatkih časnika Večer je bil osumljeni očim kmalu po prihodu v pripor deležen "posebnega sprejema" nekaterih pripornikov. Med sprehodom po zaporniškim dvoriščem naj bi bil do njega pristopil mlajši obsojenec in mu prisolil nekaj klofut, obsojenec pa naj bi bil za nagrado za klofute od naročnikov tega incidenta dobil nekaj cigaret. Osumljenega dekličinega očima so pred nadaljnjimi udarci rešili pazniki. Kot še piše časnik, je dekličin očim sam v priporniški sobi, ker se uprava zavoda zaveda, da bi bili lahko drugi priporniki, do njega nasilni.