Po trčenju avtobusa in tovornega vozila

FOTO: Kaos: krvavi potniki in toaletni papir na avtocesti

T.L.
22. 6. 2016, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Huda nesreča je popolnoma zaprla cesto med 12.30 in 17.30.

www.ffedlitz.at
Toaletni papir na avtocesti.

Poročali smo, da je bilo v prometni nesreči med avtobusom iz Slovenije in tovornjakom med krajem Grimmenstein in vozliščem Seebenstein poškodovanih 40 potnikov, slovenskega voznika avtobusa pa so morali s tehničnim posegom rešiti iz vozila. Poleg njega so bile huje poškodovane še tri osebe. Za ves promet je bila avtocesta v smeri Dunaja med 12.30 in 17.30 zaprta.

Nesreča se je zgodila, ko je slovenski voznik prepozno opazil zastoj na avtocesti, ki je nastal zaradi počene pnevmatike enega od vozil in trčil v tovorno vozilo. Nekateri od potnikov so ostali ujeti v avtobusu, poročajo prostovoljni gasilci iz Edlitza na spletni strani. Ko so na kraj dogodka prišli prvi reševalci, so jih pričakale kaotične razmere. "Potniki avtobusa so bili delno pokriti s krvjo in panični skakali po avtocesti. Moški, ki naj bi ga vrglo iz avtobusa, je ob cesti ležal s hudimi poškodbami," je povedal vodja prostovoljni gasilcev iz Edlitza, ki so bili poleg drugih gasilskih enot tudi na kraju nesreče. Večina poškodovancev je starih med 40 in 50 let. 

Avtocesta je bila prekrita s toaletnim papirjem, ki ga je prevažal tovornjak, v katerega je trčil avtobus. Avstrijski mediji prizore na avtocesti opisujejo kot "grozljive" in "kaotične". O tem se lahko prepričate na povezavi na fotogalerijo