Nepazljivost

Dedek strt: vnukinja (7) ustrelila drugo (7)

R.T.
22. 6. 2016, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dedek je želel puško očistiti, namesto tega pa se je skoraj zgodila tragedija.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Otroci ne vedo, kaj je orožje in kakšne so lahko posledica igre z orožjem. Pred dnevi se je zaradi nepazljivosti odraslih skorajda zgodila tragedije. Komaj 7-letna deklica N. J. je iz dedkove zračne puške namreč ustrelila tudi 7-letno sorodnico L.Đ..

En naboj je končal v dekličini rami, nato pa so jo hitro odpeljali v bolnišnico, deklica pa ni več v smrtni nevarnosti. Po informacijah portala Alo naj bi dedek, 67-letni D.S., želel očistiti starinsko puško, ki jo je nasledil in jo je prinesel v prostor, kjer sta bili njegovi vnukinji.

"V nekem trenutku sta otroka prišla do orožja. Očitno niti dedek in dekleti niso vedeli, da je v puški naboj. Deklici sta bili obrnjeni ena proti drugi in čudež je, da L.Đ. ni huje poškodovana," je razkril vir, ki je blizu družini.

Mami obeh deklic je zaslišala policija. Najbolj pretresen pa je bil od dogodku dedek, ki je dejal, da si tega ne bo nikoli oprostil. Menda dedek živi za vnukinji in je nanju zelo ponosen. Sosedom pogosto razlaga, da ima najboljši vnukinji na svetu.